Yemendeki Gizli Görevdeki İngilizler

Yemendeki Gizli Görevdeki İngilizler

İngiliz Daily Express gazetesi, dünyanın en tehlikeli özel kuvvetlerinden biri olarak kabul edilen İngiliz özel birliği SAS’da (Special Air Service) Görev yapan iki İngiliz askerinin yaralandığını bildirdi.

İngiliz Daily Express gazetesi, dünyanın en tehlikeli özel kuvvetlerinden biri olarak kabul edilen İngiliz özel birliği SAS’da (Special Air Service) Görev yapan iki İngiliz askerinin yaralandığını bildirdi. Askerlerin, ABD ve Birleşik Krallık’ın ortak görevinin bir parçası olarak Yemen’de çok gizli bir görevde görevlendirildiğini bildirdi.

İngiliz Daily Express gazetesi, İngiliz özel kuvvet ekibinden hepsinin gizli görevde olduğu tepeden tırnağa silahlı 12 İngiliz’in, Amerikan yönetimi altında Birleşik Arap Emirlikleri devletine ait bir helikopterle Cibuti’den Aden’e gönderildiğini bildirdi.

Gazete, İngiliz Gizli Servisi tarafından eğitilen SAS hava ekibinin, Amerikan muharebe güçleri yanında çalıştıklarını belirtti.

Gazete, Bir kara mayınına hedef olmadan önce, yemen elbisesi giydikten sonra herhangi bir işaret taşımayan küçük kamyonetlerde ülkenin kuzey doğusuna yönelmelerinden önce BAE komutanlarıyla buluştuklarını ekledi.

Silahlı askerlerin bacaklarından yaralandıkları ve BAE’ye ait bir helikopterle Cibuti’de bulunan Amerikan üstüne tahliye edildikleri açıklandı.

Meydandaki aktif katılımıyla İngiltere, Yemen’de kadın ve çocukların öldürülmesine ortak oluyor ve Yemen’e saldırmaktan vazgeçmeyen Suudi koalisyonuna yasak silahların yanı sıra lojistik ve istihbarat desteği veriyor.