Yemen'deki 7 yıllık Askeri Çatışmanın Sonuçları /Rapor

Yemen'deki 7 yıllık Askeri Çatışmanın Sonuçları /Rapor

Saree, Yemen'deki 7 yıllık askeri çatışmanın sonucunu sayılarla ortaya koyuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bugün Pazartesi günü, Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Suudi koalisyonunun Yemen'e karşı 7 yıllık saldırganlığı sırasındaki askeri çatışmalarla ilgili istatistikler ve rakamlar sundu.

Ayrıntılarda Saree, "Yemen silahlı kuvvetlerinin saldırıya yanıt sırasında 13 bin 208'den fazla askeri operasyon gerçekleştirdiğini" belirterek, askeri operasyonların sonuçlarının "Yemen silahlı kuvvetlerinin en önemli silah kaynaklarından biri haline geldiğini" vurguladı.

"Füze kuvveti artık %100 Yemen uzmanlığına bağlı" diyen Seri ve "geliştirmeye çalıştığı stratejik bir stoka" da sahip olduğunu kaydetti.

Ve Saree', "insansız hava kuvvetlerinin, sırayla, geçen yıl tüm Suudi ve BAE topraklarını kapsayacak şekilde keşif operasyonları çemberini genişlettiğine" dikkat çekti.


Saree, "Silahlı kuvvetlerin iç inşa açısından saldırganlık ve kuşatma ışığında niteliksel sıçramalara tanık olduğunu söyleyen Seri ve "Şu anda muharebe hattına girecek yeni nitel silahlar için deneme harekatı yapma sürecinde olduklarını" söyledi.

Ve Suudi saldırganlık koalisyonuna ve şöyle dedi: "Bizden saldırganlığın başkentlerinden ve en önemli hayati tesislerinden yeni hedefler içerebilecek daha kaliteli operasyonlar beklemelisiniz."

Saree, "Yemen silahlı kuvvetleri, kuşatma suçunun Yemen halkının geçimi üzerindeki sonuçlarını takip ettikleri için boş durmayacaklarını" doğrulayarak, " kuşatmayı kırma yolu ile ilgili nitelikli askeri operasyonlar için hazırlandıklarını" vurguladı. "