Yemen'de Yeni Gelişme!   Husi Heyeti Suudi Arabistan'da

Yemen'de Yeni Gelişme! Husi Heyeti Suudi Arabistan'da

Yemenli Husiler ateşkes görüşmeleri için Suudi Arabistan'da

Suudi Ajans SPA'nın dün bildirdiğine göre, Suudi Arabistan, ateşkes görüşmelerine devam etmek üzere Yemen'in Husi heyetini Riyad'a davet etti .

SPA , krallığın kendisinin ve Umman'ın "Yemen'de kalıcı ve kapsamlı bir ateşkes ve tüm Yemenli taraflar için kabul edilebilir sürdürülebilir bir siyasi çözüme ulaşma" çabalarını sürdürmek istediğini söyledi .

Husi yüksek devrim komitesi başkanı Muhammed Ali el-Husi dün geç saatlerde Sana ile Suudi Arabistan arasında Umman'ın arabuluculuğuyla görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Görüşmelerin, "Yemenli çalışanların maaşlarının ödenmesi, havalimanları ve limanların açılması, tüm mahkumların ve tutukluların serbest bırakılması, yabancı güçlerin ülkeden ayrılması ve kapsamlı bir siyasi çözüme yol açacak şekilde yeniden inşa edilmesinin" yer aldığını söyledi.

Husi Al-Masirah TV dün erken saatlerde bir heyetin Sana'dan ayrılarak müzakerelere devam etmek üzere Riyad'a doğru yola çıktığını bildirdi.

Ziyaret, Yemen'i işgal eden Sana'da Suudi destekli hükümeti devirmesinin ardından 2014 yılında Yemen'de savaşın patlak vermesinden bu yana Husi yetkililerinin krallığa yapacağı ilk resmi ziyaret olacak.

Riyad ile Sanaa arasında Umman'ın arabuluculuğunda BM barış çabalarına paralel olarak yürütülen istişarelerin ilk turu, Suudi elçilerin Sanaa'yı ziyaret ettiği Nisan ayında gerçekleşti.

Kaynak: TEVHİDHABER