Yemen'de Ulaştırma  Sistemleri  Çöktü

Yemen'de Ulaştırma Sistemleri Çöktü

Ulştırma Bakanlığı bugün Salı günü, ABD-Suudi saldırganlığı ve ablukanın bir sonucu olarak ulaştırma sektöründeki doğrudan kayıpların 12 milyar 318 milyon doları aştığını doğruladı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bakanlık, Yemen Cumhuriyeti'nde sekiz yıllık saldırganlık ve kuşatmanın ardından ulaştırma sektöründe meydana gelen hasar ve kayıpların boyutlarını incelemek üzere başkent Sana'da Ulaştırma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, doğrudan kayıpların yaşandığını açıkladı. ulaşım sektöründeki saldırı ve kuşatma sonucunda 12 milyar dolar, 318 milyon 628 bin dolar zarar tesbit edildi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün zararının 4 milyar 452.106 bin dolar, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün zararının ise 2 milyar 125.777 bin dolar olduğunu belirtti.

Saldırı ve kuşatma sonucunda Yemen ve Al-Saeeda havayollarının kayıpları 2 milyar 169 milyon 594 bin dolar, Kızıldeniz Limanları Şirketi'nin kayıpları ise 2 milyar 746 milyon 554 bin dolar olarak gerçekleşti. dolar.

Bakanlık, saldırı ve kuşatma döneminde Yemen deniz çevresinin kayıplarının 2 milyar doları aştığını, yetki ve Kara Taşımacılığı Genel Teşkilatı'nın kayıplarının bir milyon 900.000 dolar olduğunu, bunun sonucunda doğrudan kayıpların meydana geldiğine dikkat çekti.

Ulaştırma Bakanı Tümgeneral Abdel Wahab Al-Durra konferansta, Birleşmiş Milletler'in saldırganlığın hedef aldığı vinçlere alternatif olarak Hudeyde limanına yeni vinçler kurma yükümlülüklerini yerine getirmediğini vurguladı.

Tümgeneral Al-Durra, UNIFEM'in gemileri Hudeyde limanı yerine saldırganlık koalisyonunun gözaltı bölgesine yönlendirmesi nedeniyle Birleşmiş Milletler'in gemilerin alıkonulma sürecine katıldığını belirtti.

Akaryakıt gemilerinin alıkonulmasının ulaşım sektörünün kayıplarını iki katına çıkardığına ve Yemenlilerin acılarını artırdığına dikkat çekerek, Birleşmiş Milletler'e Hudeyde limanını, Sanaa havaalanını ve Yemen Cumhuriyeti'nin diğer havalimanlarını varış noktalarını ve uçuşları kısıtlamadan açmaya çağırdı. .

Tümgeneral Al-Durra, saldırgan koalisyon tarafından Yemen Cumhuriyeti'ndeki ulaştırma sektörünün hedef alınması sonucunda ortaya çıkan dolaylı kayıpların ilk tahminlerinin çok büyük olduğunu açıkladı.

Sivil Havacılık ve Meteoroloji Genel Otoritesi Başkanı Dr. Muhammed Abdul-Qader, saldırganlık ve kuşatmaya rağmen, Yemen'deki havacılık ve denizcilik sektörünün uluslararası şirketler ve uluslararası şirketler tarafından onaylandığı üzere en yüksek standartları koruduğunu doğruladı.

Kaynak:Haber Kaynağı