Yemen'de Barış Görüşmeleri Yeniden Başladı!  İşte Son Gelişmeler

Yemen'de Barış Görüşmeleri Yeniden Başladı! İşte Son Gelişmeler

Ummanlı bir heyetin Ensarullah yetkilileriyle görüşmek üzere Sana'ya geldi

Yemen haber kaynakları, Ummanlı bir heyetin Ensarullah yetkilileriyle görüşmek üzere Sana'a geldiğini duyurdu.

Ummanlı bir heyet, Ensarullah'ın sözcüsü ve Yemen barış görüşmelerinde Sana heyetinin başkanı olan Muhammed Abdussalam'la birlikte bugün Maskat'tan Sana'ya doğru yola çıktı.

Şu anda Sana'da bulunan Umman heyetinin Ensarullah yetkilileriyle buluşup konuşması ve ardından Riyad'a giderek Suudi yetkililerle Yemen krizi hakkında konuşması bekleniyor.

Yemenli kaynaklar, Riyad'daki heyetin, petrol ihracatının yeniden başlatılması ve Ensarullah'ın kontrolündeki bölgelerdeki çalışanlara maaş ödenmesi de dahil olmak üzere insani ve ekonomik konuları görüşeceğini söylüyor.

Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Salman, Suudi medyasının "özel bir gezi" olarak değerlendirdiği resmi bir ziyaret için geçtiğimiz pazartesi günü Umman'a geldi.

Al-Mayadin'e göre görüşmelerde maaşların ödenmesi, havaalanları ve limanların açılması ve tüm mahkumların serbest bırakılması başta olmak üzere insani süreçlere öncelik verilecek.

Bu heyet aynı zamanda dış güçlerin çekilmesi, Yemen'in yeniden inşası ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşılmasını da görüşecek.

Bazı Yemen kaynakları Bin Selman'ın birkaç gün önce Umman'a yaptığı ziyaret sırasında Yemen'in baş müzakerecisi Muhammed Abd Salam ile bir toplantı ve görüşme yaptığını, bu gezinin de bu görüşmeleri tamamlamayı amaçladığını iddia etmişti.

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı