Yemen'de Ateşkes

Yemen'de Ateşkes

Yemen Kurtuluş Hükümeti, başkent Sana'da, Yemen tarafının dün açıkladığı tüm askeri eylemlerin 3 gün süreyle durdurulmasına ilişkin girişimin henüz yürürlüğe girmediğini doğruladı.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

Kurtuluş Hükümeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin El-Azi , Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Mehdi Al-Mashat'ın füze ve drone saldırıları ile Suudi Arabistan'a yönelik tüm askeri harekatın askıya alınmasına ilişkin girişiminin henüz devreye girmediğini söyledi.

El-Ezzi (Twitter) platformundaki bir blog yazısında, "Dışişleri Bakanlığı, Yüksek Siyasi Konsey Başkanı'nın girişiminin yürürlüğe giriş tarihini ve yürürlüğe giriş tarihini daha sonra açıklayacaktır. "

Sana'daki Yüksek Siyasi Konsey başkanı Mehdi el-Mashat, Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırılarının, insansız hava araçlarının ve tüm askeri eylemlerin tek taraflı olarak 3 gün süreyle tek taraflı olarak askıya alındığını duyurdu. , Suudi Arabistan kuşatmayı sona erdirmeyi ve Yemen'e yönelik saldırılarını bir şekilde durdurmayı taahhüt etmesi halinde, bunu nihai ve kesin bir taahhüt haline getirmeye hazır olduğunu vurguladı.