Yemen'de  ABD Savaş Gemisi  Hedef Alındı

Yemen'de ABD Savaş Gemisi Hedef Alındı

Kızıldeniz'de Yemen karasularına yaklaşmaya çalışan "USS Indianapolis" LCS-17 gemisi, Yemen füze kuvvetleri tarafından hedef alındıktan sonra kaçtı

Sana'daki Yüksek Siyasi Konsey başkanı Mehdi Al-Mashat, çarşamba günü, Sana'nın savunmasındaki füze kuvvetlerinin, kuvvetlerinin Kızıldeniz'de ulaştığı en iyi teknolojiyle bir tatbikat gerçekleştirdiğini açıkladı. tatbikat yabancı güçlerin kafasını karıştırmıştı.

Al-Mashat, Amran Valiliği'nin ileri gelenleri, ileri gelenleri ve liderleriyle yaptığı genişletilmiş toplantıda yaptığı konuşmada, füze kuvvetinin "ulaştığı en iyi teknolojiyi" test ettiğini söyledi ve şunları ekledi: "Buradan beyan ediyorum ve onlar da bunu yapacaklar. sözlerimi dinleyin. Füze kuvvetinin dün gerçekleştirdiği deneyim, Kızıldeniz'deki yabancı güçlerin kafasını karıştırdı."

Amerikan savaş gemisi "Indiana Police (LCS 17)"nin Kızıldeniz'de bölgeden uzaklaştığını anlatan Mehdi Al-Mashat , şöyle devam etti: Bu geçmişte verdiğimiz sözlerin tecrübesidir, dedi.

(Combined Maritime Forces) deniz kuvveti Twitter hesabından ortaya çıkan bilgiye göre, ABD savaş gemisi (USS Indiana Police LCS 17), İtalyan Donanması'na ait (ITS Luigi Rizzo F595) adlı başka bir savaş gemisine eşlik ediyordu. Kızıldeniz, Bab el-Mendeb ve Aden Körfezi'nde ABD liderliğinde.

Edinilen bilgiye göre, yakın zamanda Beşinci Filo'ya katılan ve İtalyan gemisi eşliğinde 26 Ağustos'ta Kızıldeniz'e hareket eden Amerikan savaş gemisi "USS Indianapolis" LCS-17, Yemen karasularına yaklaşmaya çalışırken füzeyle hedef alındı. Sana'a güçlerinin gemiyi hedef almasından sonra gemi oradan kaçtı

KAYNAK: TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı