Yemen: Suudi  Ordusu  Saldırılarını Sürdürüyor

Yemen: Suudi Ordusu Saldırılarını Sürdürüyor

Suudi Arabistan ordusunun Münebbih sınır bölgesinde açtığı ateş sonucu bir Yemenli öldü, aralarında Afrikalı göçmen 4 kişi yaralandı, Suudi koalisyon uçaklarının Saada'nın Haydan ilçesine bıraktığı misket bombasının patlaması sonucu 3 sivil yaralandı.

TERCÜME HABER /TEVHİD HABER

Yemen'in kuzeyindeki Saada'ya bağlı Münebbih sınır semtinde dün akşam Pazartesi akşamı Suudi ordusunun açtığı ateş sonucu bir Yemenli şehit oldu, aralarında Afrikalı göçmenin de bulunduğu 4 kişi yaralandı.

Ayrıca Yemen'in kuzeyindeki valiliğin güneybatısındaki Haydan ilçesinde Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon uçaklarının geride bıraktığı misket bombasının patlaması sonucu 3 sivil yaralandı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, geçtiğimiz saatlerde Yemen'in başkenti Sana'a ile Hacca, Marib ve El Cevf illerine 29 hava saldırısı düzenledi. Al-Jawf vilayetinin Khab, Al-Sha`f ve Al-Hazm ilçelerine 7 baskın düzenledi.

Suudi koalisyonuna ait savaş uçakları ayrıca Marib'in Meczar, Madghal ve Sirwah ilçelerine 6, Sanaa'nın kuzey ve doğusundaki Bani Al-Harith ve Bani Hushaish ilçelerine 6 baskın düzenledi.

Sana'a'daki Mayın Eylemi Yürütme Merkezi, %90'ı yerleşim alanı olan Hudeyde Valiliği'nde misket bombaları, mayınlar ve savaş kalıntılarıyla kirlenmiş 400 milyon metrekarelik alanın bulunduğunu belirterek, “Geçen Ocak ayında ABD-Suudi-Emirlik saldırganlığının neden olduğu 2.500'den fazla misket bombası ve mayını yok edildi dedi

Sana'a hükümetindeki Mahkumlar Komitesi başkanı Abdul Kadir Al-Mortada, ordunun ve halk komitelerinin 10 tutsağının çeşitli cephelerden yerel anlayışla değiş tokuş edilerek serbest bırakıldığını doğruladı.