Yemen Kasırgası Operasyonu Devam Ediyor

Yemen Kasırgası Operasyonu Devam Ediyor

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree, Abu Dabi'yi hedef alan Yemen III Kasırgası 3 Operasyonunu duyurdu.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Saree Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Yemen silahlı kuvvetlerinin BAE'yi hedef alan Yemen Kasırgası III Operasyonunu düzenlediğini duyurdu.

Saree, Abu Dabi'de Zülfikar balistik füzesi kullanılarak bir dizi önemli hedefin vurulduğunu, Abu Dabi'de de Samad-3 insansız hava araçlarıyla diğer önemli hedeflerin vurulduğunu söyledi.

Yahya Saree düşmanın araçları "bize karşı saldırganlığını sürdürdüğü" sürece "düşman devletçik' güvensiz kalacak dedi. Ayrıca Seri BAE vatandaşlarını, sakinlerini ve şirketlerini, hedef alınabilecekleri için hayati tesislerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Saree, Yemen halkının abluka ve saldırganlık altında eziyet çekmesine Yemen silahlı kuvvetlerinin de boş durmayacaklarını vurgulayarak, saldırganlığın sona ermesine ve ablukanın kaldırılmasına kadar Yemen'i meşru müdafaalarına devam edeceklerini vurguladı.

İlk Yemen Kasırgası operasyonu 17 Ocak'ta, ikincisi ise 24 Ocak'ta gerçekleşti . Saree yaptığı açıklamada, operasyonun " ülkeye yönelik saldırganlığın artmasına tepki olarak" olduğunu söyledi.