Yemen Halkı'ndan Suudi Arabistan'a 'Meşruiyet' Dersi

Yemen Halkı'ndan Suudi Arabistan'a 'Meşruiyet' Dersi

Suudi Arabistan'in "meşru hükümet" kılıfıyla Yemen'e 1 ayı aşkındır yapmış olduğu saldırılara karşı Yemen halkından yüzbinlerce kişiyle cevap...

Yemen'in başkenti Sana'a da halk komiteleri ve Ensarullah'a destek veren Yemen halkı, Amerika ,İsrail, Suudi Arabistan ve el Kaide karşıtı sloganlar atarak saldırılar karşısında dik duracaklarını ve topraklarını savunmaya devam edecekleri yönünde mesaj verdi.

Yemen Yüksek Devrim Konseyi tarafından düzenlenen gösteriyle uluslararası propaganda aracı hale getirilen "meşruiyet" kılıfına da cevap verilmiş oldu.

Göstericiler İsrail'in haritadan silineceği yönünde sloganlar da atarken Yemen'e yönelik saldırıların cevapsız bırakılmayacağını söyledi.

Konuşmacılardan biri Ortadoğu'da çeşitli ülkelerde terör saldırıları düzenleyen IŞİD'in Suud tarafından desteklendiğini söyledi                         www.7tevhidhaber.com

Konuşmacı, Suud'un Yemen saldırısı için "ümmet bu kanser tümörünün gerçek yüzünü bir kez daha gördü" ifadelerini kullanırken,çeşitli ülkelerde terörrizme destek veren Suudi Arabistan'ın Irak,Suriye, Afganistan'ın yanı sıra Pakistan'da Benizer Butto'nun da öldürülmesini buna örnek gösterdi.

Konuşmacı, "Suud'un IŞİD gibi örgütleri kullanarak  istihbarat araçları ile İslam dünyasını istikrarsızlaştırmak için çalışan bir rejim" olduğunu söyledi.

İngilizce yapılan bir konuşmanın ardından Yüksek Devrim Konseyi’nin miting için hazırladığı deklarasyon okundu. Deklarasyonda, Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan ve geçen hafta durdurulan Kararlı Fırtına Operasyonu’nun ikinci evresine girildiği belirtildi. Husilerin deklarasyonunda, “Uydurma gerekçelerle başlatılan saldırı Yemen halkını katletmeye devam ediyor. Kararlı Fırtına Operasyonu durmadı, ikinci evresine geçti. Cesur ve onurlu halkımız bu saldırganlığın karşısındaki en büyük engeldir. Kuşaklar boyunca yaşadıklarımızdan bu deneyimi kazandık. Tüm dünyada özgürlük için mücadele edenlerin, ezilenlerin umudu olduk” denildi.

 

Deklarasyon, ABD’nin desteğiyle Suudi Arabistan önderliğinde düzenlenen saldırıların meşru olmadığı, meşruiyetin kaynağının bugün Sanaa’da toplanan on binler olduğu ifade edildi. Deklarasyon, “Sokakları dolduran kitleler, günden güne büyüyen bu kalabalık, gerçek meşruiyettir ve saldırılara karşı verilen en güçlü yanıttır. Bu kitleler barbarca saldırıların derhal durdurulmasını sağlayacaktır” ifadeleriyle devam etti.

 

Kaynak: Tevhidhaber.com