Yediot Ahronot: 5 bin İsrail Askeri Yaralandı

Yediot Ahronot: 5 bin İsrail Askeri Yaralandı

Gazze'deki savaşın başlamasından bu yana 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığı bildirildi.

İsrail'de yayımlanan Yediot Ahronot gazetesi bugün yayımladığı bir haberde, İsrail askeri kaynaklarına dayanarak, Gazze’deki savaşın başlangıcından bu yana 5 binden fazla İsrail askerinin yaralandığını duyurdu.

Gazeteye göre, yaralıların 2 bini sakat kaldı. İsrail askeri kaynaklarına göre, İsrail Savaş Bakanlığı Rehabilitasyon Dairesi’ne, çoğu ağır yaralı olmak üzere günde 60 yeni yaralı başvuruyor.

İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, istihkam tugayı kuvvetlerinden, 41 yaşındaki yedek çavuş ‘Kobi Dabash’ın ve 699. taburdan 1. Çavuş ‘Eyal Meir’in öldürüldüğünü duyurmuştu.

Bu iki askerin ölümünün açıklanmasıyla birlikte, İsrail’in Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısında verdiği kayıp sayısı resmi olarak şu ana kadar 94'e yükselmiş oldu.

İsrail ordusunun Gazze'deki kara operasyonlarının devam etmesiyle birlikte askeri kayıpların sayısının her geçen daha da arttığı görülüyor.

İsrail medyası ise İsrail ordusunun, savaştaki gerçek kayıp sayısını gizlediğini söylüyor.

İsrail Kanal-12 televizyonu, İsrail ordusunun, hastanelere koordinasyon sağlanmadan yaralı istatistiklerinin yayımlanmaması talimatı verdiğini bildirdi.(Ajanslar)