Yedek Askerler Tepkili: Netanyahu'nun Oğlu Nerede?

Yedek Askerler Tepkili: Netanyahu'nun Oğlu Nerede?

Nisan ayından bu yana Miami’de olduğu belirtilen Yair Netanyahu'ya tepki gösteren bir asker, “Bir işim, bir hayatım ve ailemin olduğu Amerika'dan geri döndüm. Başbakanın oğlu nerede?" dedi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu, yedek askerler Hamas'a karşı çatışmalarda yer almak için çağrılırken ABD'de kaldığı gerekçesiyle eleştirildi. 32 yaşındaki Yair’in, nisan ayından bu yana Miami’de olduğu belirtiliyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de başlattığı ‘Aksa Tufanı’ adlı operasyonun ardından İsrail Savunma Bakanlığı, 300 bini aşkın yedek askeri göreve çağırmıştı. İsrail'de hem kadınlar hem de erkekler, zorunlu askerlik görevinin ardından belirli bir yaşa kadar yedek kuvvet olarak hazır tutuluyor.

'SORUMLUSU BİZ DEĞİLİZ AMA...'

İsrail'in kuzey cephesinde görev yapan bir asker The Times'a, "Ben ön saflardayken Yair, Miami sahilinde hayatının tadını çıkarıyor" dedi. “Bu durumun sorumluları biz değiliz ama ailelerimizi korumak için işimizi, ailelerimizi, çocuklarımızı bırakan biziz” ifadelerini kullanan asker, şöyle devam etti: “Kardeşlerimiz, babalarımız, oğullarımız hepsi cepheye gidiyor ama Yair hâlâ burada değil. Ülke liderliğine güven inşa edilmesine yardımcı olmuyor.”

'BAŞBAKANIN OĞLU NEDEN İSRAİL'DE DEĞİL?'

Gazze sınırında görevlendirilen bir başka asker ise şunları söyledi: “Bir işim, bir hayatım ve ailemin olduğu Amerika'dan geri döndüm. Bu kritik dönemde orada kalıp ülkemi, halkımı terk etmem mümkün değil. Başbakanın oğlu nerede? Neden İsrail'de değil?”

'SOSYLA MEDYA KISITLAMASI' GETİRİLMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Binyamin Netanyahu'nun, internet üzerinden yaptığı aşırıcı ve tartışmalı paylaşımlarıyla gündeme gelen oğlu Yair Netanyahu'ya ‘sosyal medya kısıtlaması’ getirdiği bildirilmişti. Netanyahu ve eşi Sara’nın, hükümetin tartışmalı yargı düzenlemesine karşı ülke geneline yayılan kitlesel protestoların arkasında ABD’nin olduğunu ileri süren oğulları Yair'in sosyal medya kullanımına kısıtlama getirdiği ileri sürülmüştü. (duvar)