Yahya Seri : Silahlı Kuvvetler Yemen Egemenliğini, Petrolü Koruyabilir

Yahya Seri : Silahlı Kuvvetler Yemen Egemenliğini, Petrolü Koruyabilir

Yahaya Seri : Yemen: Silahlı Kuvvetlerin son dönemde egemen petrol ve gaz zenginliğini koruma görevleri çerçevesinde dayattığı denklem caydırıcılık gücünü kanıtladı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Silahlı Kuvvetler sözcüsü Yahya Sare'e, "Silahlı Kuvvetler, Yemenlileri ileri düzeyde izleme ve egemenliği ve serveti koruma yeteneğine sahip." dedi.

Silahlı kuvvetlerin daha önce de aynı şeyi yaptığını ve Sana'a ve diğer vilayetleri hedef alan bombalı saldırılara füze ve insansız hava araçlarıyla karşılık vererek düşmanla caydırıcılık dengesinde bir denklem kurabildiklerini vurguladı.

Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed Al-Atifi, Yemen'in topraklarının, sularının ve zenginliğinin Yemen'in egemenliğinin temeli olduğunu ve Silahlı Kuvvetlerin onları korumaya kararlı olduğunu doğruladı.

Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı'nda konuşan Tümgeneral Al-Atifi, "Yaşadığımız sürece egemenliği ihmal etmememiz gerektiğini herkes anlamalı" dedi.

Silahlı ve Güvenlik Güçlerinin elde ettiği zaferlerle, imar, modernizasyon ve imar alanlarında elde edilen büyük başarılarla halkımızın gurur duymaya hakkı vardır.

Askeri geçit törenlerinin güçlü ve etkili mesajlar ilettiğine ve herkesin farkındalık, bilgelik ve öngörü ile öne çıkan bir ulusal liderin önderlik ettiği özgür bir ulusal inanç iradesinin önünde olduğunun farkına varması gerektiğine dikkat çekti.

Yemen Silahlı Kuvvetleri, ABD-Suudi saldırganlığını ve yabancı şirketleri Yemen halkının servetini yağmalamaya devam etmeleri konusunda uyardı.

"Saldırganlık ülkelerine giden tüm nakliye ve denizcilik şirketleri ile Yemen'de faaliyet gösteren yabancı ve yerli petrol şirketlerine ilgili makamlara talimat verilmesinin ardından Silahlı Kuvvetler, bu şirketleri yapılacak uyarıları dikkate almaları konusunda uyardı. ,"

Uyarılar, Yemenlilerin haklı talepleri karşılanmadığı takdirde ateşkesin sona ermesinden hemen sonra yapılacak" dedi.

Sare'e, Silahlı Kuvvetlerin önümüzdeki saatlerde yayınlanacak olanları görmezden gelmekle bu şirketleri sorumlu tutacak her türlü gelişmeye hazır ve hazır olduğunu teyit etti.

Silahlı Kuvvetler, Cumhurbaşkanı Mehdi Al-Mashat ile yaptığı telefon görüşmesinde liderliğin direktiflerine hazır olduklarını açıklayarak, meşru haklarının elde edilmesinde Yemen halkının yanında olacaklarını vurguladı.