Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya Baskın

Siyonistler baskınlarla bir emrivaki oluşturup Mescid-i Aksa'yı bölmeyi planlıyor...

Onlarca fanatik Yahudi bu sabah (20 Şubat Perşembe) işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Meğaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Baskın sırasında işgal güçleri İslami Vakıflar Dairesi işçilerinden iki kişiyi ve Mescid-i Aksa'yı İmar Komitesi'nden bir mühendisi gözaltına aldı.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi Medya Koordinatörü Mahmud Ebu'l-Ata, Filistin Safa Haber Ajansı'na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 60 Yahudi yerleşimcinin sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya girdiğini ve rehberler eşliğinde avlusunda dolaştığını söyledi.

İşgal polisinin baskın sırasında Mescid-i Aksa'da onarım işinde çalışan Husam Sidr ve Raid Ez-Zuğeyr'i Er-Rahme Kapısı yakınlarında gözaltına aldığını ve ellerine kelepçe takarak Mescid-i Aksa dışına çıkardığını, ayrıca mühendis Bessam El-Hallak'ı da gözaltına aldığını belirten Ebu'l-Ata, onlarca ilim öğrencisinin de toplanarak Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskını protesto ettiğini bildirdi.

Baskın ve gözaltılar nedeniyle Mescid-i Aksa'da gergin havanın devam ettiğini kaydeden Ebu'l-Ata, işgal yönetiminin Mescid-i Aksa'yı bölme planlarının hâlâ geçerliliğini koruduğunu söyledi.