Yahudiler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudiler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi işgalcilerin provokatif baskınları sebebiyle Mescid-i Aksa çevresinde gerginlik yaşanıyor.

Sözde heykel cemaatlerine mensup Yahudi yerleşimcilerin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek düzenledikleri baskın nedeniyle Mescid-i Aksa'nın avlusunda ve çevresinde bu sabah (3 Ağustos Pazar) erken saatlerden itibaren gerginlik yaşanıyor.

Baskına katılan Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaştığı ve provokatif davranışlarda bulunduğu, bu sırada Mescid-i Aksa'da bulunan bekçilerin ve Filistinli kadınların yüksek sesle tekbir getirerek baskına tepki gösterdiği ifade edildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin sabah erken saatlerden itibaren Mescid-i Aksa'ya girişlere kısıtlama getirdiğini ve camiye ulaşmalarını engellemek amacıyla da birçok Filistinlinin Eski Belde semtine girişine izin vermediğini söyledi.

Görgü tanıkları, baskına katılan hahamlardan birinin Mescid-i Aksa'nın avlusunda konuşma yaptığını ve konuşma sırasında baskına katılan yerleşimcilerin Gazze'de ölen işgal askerlerinin adlarını yüksek sesle söylediklerini ifade etti.

Hayfa kentinde bulunan Yahudi cemaatleri dün taraftarlarına yaptıkları duyuruda bugün Mescid-i Aksa'ya düzenleyecekleri baskına katılmaları çağrısında bulunmuştu.