Washington'daki Gantz ve Blinken  Zirvesinin Ayrıntıları Belli Oldu

Washington'daki Gantz ve Blinken Zirvesinin Ayrıntıları Belli Oldu

Cuma günü, Kanal 14, Perşembe akşamı Washington'da İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken arasında gerçekleşen görüşmenin ayrıntılarını açıkladı.

TERCÜME HABER - TEVHİDHABER

Siyonist Kanal Kanal 14'ün haberine göre Gantz'ın Blinken'e "İsrail"in Ürdün ve Mısır ile ilişkileri güçlendirme çabaları ve ekonomik ve sivil alanlarda Filistin Yönetimi ile güven inşa etme adımları hakkında bilgi verdi.

İran ile ilgili olarak Gantz, Blinken'e "İran'ın nükleer projesinde ilerlemesini önlemek ve saldırganlıklarını durdurmak için" adımlar atması gerektiğini ifade etti.

Kanala göre Gantz, ABD Savunma Bakanı Loyd Austin ile görüşecek ve İsrail hükümetinin ABD yönetimini ve büyük güçleri ikna edememesinin ardından İran'ın nükleer tesislerinin bombalanmasını simüle eden ortak tatbikatlar yapma olasılığını tartışacaklar . Gantz İran'la yeni bir anlaşma için, diplomatik kanallara bağlılıkları ve anlaşmaya varma istekleri ışığında askeri seçeneği İran'dan önce kullanmaları yaptırımları artırmak gerektiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony J. Blinken bugün İsrail (savaş) Bakanı Benny Gantz ile bir araya geldi. İran ve ABD'nin İsrail'in güvenliğine olan bağlılığı da dahil olmak üzere bir dizi bölgesel ve güvenlik meselesini görüştüler.