" Washington İran'a dua diliyle mesajlar gönderiyor"

" Washington İran'a dua diliyle mesajlar gönderiyor"

Devrim Muhafızları Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ali Hacızade, Amerikalıların bizi tehdit etmediğini, aksine bize yalvardıklarını belirterek...

İran Devrim Muhafızları Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Ali Hacızade şunları söyledi : "Filistin direnişi kendisini uzun vadeli bir savaşa hazırladı. Kara savaşının başlamasını bekliyordu ve artık koşullar oluştu. hazır."

"Hamas ve İslami Cihad hareketlerinin koşullarının iyi olduğunu" vurguladı, "Hamas'ın bir ideolojiyi, bir inancı ve ortadan kaldırılamayan, ancak büyüyen bir ismi temsil ettiğini" belirtti.

Hacızade, Al-Mayadeen'e yaptığı açıklamadan önce , "şehit Hasan Tehrani Moghadam"ı anma konferansının oturum aralarında "Amerikalıların yalvarma ve umut dilini kullandıkları mesajlar gönderdiklerini" söyledi.

"Amerikalılar, yazışmalarında bazen bir gecede İran'la üç aşamalı yazışmalar gerçekleştiriyordu ve bu yazışmaların tamamı temenni ve umut diliyle yapılıyordu."

"Amerikalılar bizi tehdit etmiyor, aksine temenni mesajları gönderiyor ve İran kimsenin onu tehdit etmesine izin verecek durumda değil, çünkü biz gücümüzün zirvesindeyiz ve kendimizi her duruma hazırladık." Savaşın Lübnan ve Hizbullah'ı da kapsayacak şekilde genişlemesi durumunda İran'ın tepkisi konusunda Hacızade, "Savaş genişledi ve Lübnan da buna katılıyor ancak daha da genişleyebilir, gelecekteki koşullar belirsiz ve İran her türlü duruma hazırlıklı" dedi.

Ayrıca, "Filistin direnişinin zaferinin büyük bir stratejik zafer olduğunu ve bu zaferin taktiksel tedbirlerle, suç operasyonlarıyla ve çocukların öldürülmesiyle heba edilmeyeceğini" vurgulayarak, "İsrail hakkındaki gerçeğin bugün herkes için netleştiğini" vurguladı. ve tüm kıtalardaki halklar, Siyonist oluşumun uzun sürmeyecek olan suçluluğunun derinliğini görüyorlar."

Daha önce Amerikan CNN ağı, üst düzey bir Pentagon yetkilisinin, ABD'nin "Ortadoğu'daki çatışmayı tırmandırmaya çalışmadığı" mesajını iletmek amacıyla "İran'la doğrudan iletişim kurmak için ek önlemler" aldığını söylediğini aktarmıştı.

New York Times'ın haberine göre , "Son haftalarda ABD Başkanı Joe Biden, İran'la daha geniş bir çatışmayı kışkırtma korkusuyla Pentagon'un Suriye'ye yönelik önerdiği daha agresif bombalama seçeneklerini reddetti."

Bu, Irak'taki İslami Direniş'in Suriye ve Irak'taki Amerikan askeri üslerini hedef almaya devam ettiği bir dönemde geldi. Direniş tarafından bugün şafak vakti başlatılan bu saldırıların sonuncusu , Suriye'nin kuzeydoğusundaki Koniko gaz sahasındaki Amerikan üssüne yapıldı. gaz sahasındaki Amerikan askeri üssü ve Haseke'deki Şeddadi'deki Amerikan üssü.

Kaynak:Haber Kaynağı