"Viyana Müzakerelerinde Anlaşmaya çok Yakınız"

"Viyana Müzakerelerinde Anlaşmaya çok Yakınız"

Amir Abdullahian Guterres: Viyana müzakerelerinde anlaşmaya çok yakınız

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir Abdollahian, "Viyana'da anlaşmaya yakınız ve müzakerelerde kalan konulara ilişkin önerilerimizi Avrupa Birliği müzakerecisi aracılığıyla Amerikan tarafına ilettik ve top artık Amerika'nın sahasında. dedi

Bu, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ve İran Dışişleri Bakanı Hossein Amir Abdollahian ile Viyana müzakereleri, Yemen'deki ateşkes ve Afganistan ve Afganistan'daki gelişmeler de dahil olmak üzere çeşitli konuları tartıştıkları bir telefon görüşmesi sırasında geldi.

Guterres, Viyana'da tamamlanan müzakerelerin önemli olduğunu belirterek, bir an önce anlaşmaya varılacağını umduğunu söyledi.

Bu bağlamda , Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian birkaç gün önce "İran nükleer dosyasıyla ilgili tartışılmaya hazır bir belge var" diyerek, "Herkese uygun bir metinle karşı karşıyayız" dedi.

Amir Abdullahian, ülkesinin Yemen krizinin çözülmesine ve içindeki savaşın sona erdirilmesine verdiği desteği teyit ederek, Yemen halkına insani yardım göndermenin önemine işaret etti.