Ürdün Akabe Toplantısını Övdü Ve İkinci Toplatının Nerede Yapılacağını Açıkladı

Ürdün Akabe Toplantısını Övdü Ve İkinci Toplatının Nerede Yapılacağını Açıkladı

Ürdün, Akabe toplantısına övgüde bulundu/bir sonraki toplantının yerini söyledi

Ürdün dışişleri bakanı yaptığı konuşmada, Filistin Yönetimi ile Siyonist rejim arasındaki "Akabe" görüşmesinin işgal altındaki topraklarda tansiyonun düşmesine yol açacağını söyledi.

Ürdün Dışişleri Bakanı Ayman el-Safadi, Sputnik haber ajansına dayandırdığı Isna'nın haberine göre, Ürdün, Amerika ve Mısır'ın da katılımıyla Filistin ve İsrail'in siyasi ve güvenlik yetkililerini bir araya getiren Akabe toplantısının gerginliğin yoğunluğunu azaltacağını söyledi.

Al-Safadi, Al-Akabe toplantısının son yıllarda türünün ilk siyasi angajmanı olduğunu ve Filistin ve İsrail'in önceki tüm anlaşmalara saygı gösterme sözü verdiğini söyledi.

Safadi, Al-Akabe bildirisine övgüde bulundu ve şunları ekledi: "Bu açıklama, uygulandığı takdirde gerginliğin azaltılmasına ve daha kapsayıcı siyasi etkileşime doğru ilerlemeye yol açacak önemli taahhütler içeriyor." El-Akabe toplantısı, müzakereleri takip etmek için önümüzdeki ay Mısır'ın Şarm el-Şeyh şehrinde yeniden düzenlenecek siyasi bir süreç oluşturdu.

El Safadi, El-Akabe toplantısının sonuçlarını, durumun kötüleşmesini ve iki devletli çözüme dayalı adil ve sürdürülebilir bir barışa doğru ilerlemeyi önlemek için uzun ve zorlu bir yolda önemli bir siyasi adım olarak nitelendirdi.

Filistin Yönetimi ve Siyonist rejim, Pazar gecesi Akabe'de Mısır, ABD ve Ürdün gözetiminde iki tarafın güvenlik ve siyasi toplantısının ardından ortak bir nihai bildiri yayınlayarak, tansiyonun düşürülmesi ve geçici gerilim konusunda anlaşmaya vardı.

Kaynak : TEVHİDHABER