Umman Müftüsü : Dünyanın Vicdanı Ne Zaman Uyanacak ?

Umman Müftüsü : Dünyanın Vicdanı Ne Zaman Uyanacak ?

Umman Müftüsü Hindistan Müslümanlarının dramı hakkında: Dünyanın vicdanı ne zaman uyanacak?

Umman Sultanlığı Baş Müftüsü Ahmed bin Hamad el-Khalili, Hindistan'daki Müslümanların maruz kaldığı ve "dünyanın gözünün ve kulağının altından parmak kıpırdamadan geçen" trajediyi kınadı.

Ve "El-Khalili" : vicdanı ne zaman uyanacak? Peki Müslümanlar gafletlerinden ne zaman uyanacaklar?

Hindistan'daki Müslümanların dramı dünyanın gözü kulağından geçiyor ama parmağını kıpırdatmıyor, peki uluslararası insan hakları örgütleri nerede?! İslami işbirliği ve genel sekreterliği nerede?! Müslümanların hakları Müslümanların kendileri tarafından bile aşağılanıyor da, onlar için parmaklarını kıpırdatmıyorlar mı? diye sordu

Al-Khalili daha önce geçen Eylül ayında Hindistan'daki Müslümanları hedef almaya yönelik uluslararası ve İslami bir duruş çağrısında bulunmuştu.

Nüfusun yaklaşık %14'ünü temsil eden Hindistan'da yaklaşık 154 milyon Müslüman yaşıyor ve bu da onu dünyadaki Müslüman azınlığın en büyük ülkesi yapıyor.

Uttar'ın Haldwani ilçesine bağlı Banbhul Pura bölgesinde, Hintli yetkililerin bir demiryolu projesi yararına evlerini kaldırma kararı almasının ardından çoğu Müslüman yaklaşık 4 bin 500 aile açıkta kalma tehlikesiyle karşı karşıya.