Ukrayna'da yine çatışma sesleri!

Ukrayna'da yine çatışma sesleri!

Ukrayna'nın doğusunda askerlerle Rus yanlısı ayrılıkçılar arasında çıkan çatışmalarda 6'sı asker 9 kişi hayatını kaybetti.

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, yaptığı açıklamada, ayrılıkçıların saldırılarında 6 asker ve 3 sivilin yaşamını yitirdiğini, 13 asker ve 3 sivilin ise yaralandığını bildirdi.
Lisenko, taraflar arasındaki ateşkese rağmen, ayrılıkçıların, son 24 saatte 29 ateşkes ihlali yaparak aralarında Debaltsevo, Peski ve Donetsk Havaalanının da bulunduğu bölgelere ağır silahların da kullanıldığı saldırılar düzenlediğini söyledi.
Donetsk havaalanı dahil, söz konusu bölgelerin hükümet güçlerinin kontrolünde kaldığını belirten Lisenko, saldırılarda doğudaki bir çok evin hasar gördüğünü, silahlı çatışmaların devam ettiği yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşların ise henüz evlerine dönemediğini kaydetti.
Ukrayna'nın doğusunda, hükümet güçleriyle ayrılıkçılar arasında Minsk Mutabakatı çerçevesinde ateşkes ilan edilmesine rağmen, sık sık düzenlenen silahlı saldırılarda taraflar birbirlerini ihlalle suçluyor.
Kaynak : AA