Ukrayna: İsrail Savaşta Yanlış Tarafı Seçti

Ukrayna: İsrail Savaşta Yanlış Tarafı Seçti

Ukrayna cumhurbaşkanının baş danışmanı, İsrail'in Kiev'e İsrail silahları tedarik etmeme kararına saldırıyor ve güvenlik ve askeri teşkilat bu adıma karşı olduğunu vurguluyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail medyasına göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın baş danışmanı Mikhail Podolyak bugün Perşembe günü İsrail'in Ukrayna'ya silah göndermeme kararına tepki gösterdi .

Podolyak, "İsrail tarihin yanlış tarafında olmayı seçti ve kararından dolayı hayal kırıklığına uğradık" dedi.

İsrailli yetkililerin, sivil altyapımızın İran insansız hava araçları tarafından saldırıya uğradığı bir zamanda Ukrayna'ya hava savunma sistemleri sağlamayı reddetmesinin, Ukrayna toplumunda büyük hayal kırıklığına neden olduğuna dikkat çekti.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz geçen Salı günü, "İsrail"in Ukrayna'ya silah satmayacağını doğruladı .

Gantz'ın yorumları, Ukrayna Dışişleri Bakanı'nın Kiev'in "İsrail"den askeri yardım isteyeceğini açıklamasından saatler sonra geldi.

İsrail, Kiev'e silah sağlamanın sonuçlarından korkuyor
Bugün, Perşembe günü, İsrail gazetesi Haaretz, güvenlik ve askeri teşkilatın, hava savunma sistemleri de dahil olmak üzere savaş silahlarının Ukrayna'ya transferine şiddetle karşı çıktığını bildirdi.

Gazeteye göre güvenlik ve askeri teşkilat, Ukrayna'ya hava savunma sistemleri sağlamanın Rus uçaklarının düşürülmesine ve pilotların öldürülmesine yol açacağından ve bunun da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İsrail'i işaret etmesine neden olacağından korkuyor.