UCM’ye Maddi Destek Vermeyin

UCM’ye Maddi Destek Vermeyin

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), Filistin topraklarında işlenen olası savaş suçlarını araştırmak için İsrail hakkında ön soruşturma başlatmasından kaynaklanan öfkesi dinmeyen İsrail,

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM), Filistin topraklarında işlenen olası savaş suçlarını araştırmak için İsrail hakkında ön soruşturma başlatmasından kaynaklanan öfkesi dinmeyen İsrail, mahkemenin finans kaynaklarını kurutmak için kampanya başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, UCM’nin “Filistinliler tarafından manipüle edildiğini” ileri sürerken Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, dünya ülkelerine mahkemeden desteklerini çekmeleri yönünde çağrı yaptı.

İsrail için hesap vakti!

SİYASİ KURUM OLDU

Dün, Radyo İsrail’e konuşan Lieberman, UCM’yi “siyasi bir kurum” olarak niteledi ve kendileri gibi düşünen başka devletlerin de olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Kanada, Avustralya ve Almanya’daki dostlarımızdan, bu mahkemeyi bundan böyle maddi anlamda desteklememelerini isteyeceğiz. Bu akşam Kanadalı mevkidaşım John Baird’e de bunu ileteceğim.”

Liberman, mahkemenin bir numaralı finansörü olan Japonya Başbakanı Shinzo Abe’yle görüşüleceğini söyledi. İkinci sıradaki finansör Almanya’ya da ricanın iletildiği belirtildi. Temeli Roma Anlaşması’na dayanan UCM’ye maddi destek verme oranını, üye ülkelerin ekonomik anlamdaki gelişmişlik düzeyi belirliyor.

Filistin Lideri Mahmud Abbas 2 Ocak’ta, Roma Anlaşması’nı imzaladı. Filistin’in UCM üyeliğinin 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor. İsrail’in 7 Temmuz 2014’te başlayan ve 51 gün süren Gazze’ye yönelik saldırılarında 2 bin 159 kişi Hayatını kaybbeti

habertürk