Türkiye'ye AB Yolunda Irkçı Fransız Darbesi!

Türkiye'ye AB Yolunda Irkçı Fransız Darbesi!

Türkiye'ye AB yolunda bir darbe daha geliyor. Fransız ırkçı parti Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, seçmi kazanır kazanmaz Türkiye'ye karşı tavrını ortaya koydu.

Fransız ırkçı parti Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, seçimi kazanır kazanmaz Türkiye aleyhine çalışmaya başlayacağını ilan etti. Marine Le Pen, Türkiye'nin AB'ye üye olmaması için çalışacağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde kazandığı başarıyla yalnızca Fransa’da değil bütün dünyada deprem etkisi yaratan Fransız ırkçı parti Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen, ilk konuşmasında AB ile ilgili 3 şart öne sürerek, “Türkiye’nin AB’ye üyeliği veto edilmeli” dedi.

Le Pen, seçim zaferinin ardından ülkenin en büyük haber Kanalı BFM TV’ye konuk oldu. Tecrübeli gazeteci Jean Jacques Bourdin’in sorularını yanıtlayan Le Pen, Avrupa’da nasıl bir çalışma yürüteceği sorusuna, “Öncelikle Amerika ile AB arasında ticari serbest değişimi öngören Trans-Atlantik Anlaşması’nın derhal iptal edilmesini istiyoruz. İkincisi derhal Türkiye’nin AB’ye üye olmasının veto edilmesini istiyoruz. Üçüncüsü ise Fransa’yla ilgili.

Hollande’ın hiçbir meşruiyeti kalmamıştır. Derhal meclis feshedilmeli ve temsili seçim sistemine geçilmelidir” dedi. Ulusal Cephe (FN), seçim kampanyası boyunca da afişlerine “Türkiye’nin AB üyeliğine hayır” yazmıştı.

Gazeteci Jean Jacques Bourdin’ın, “Ama Fransa’da da Avrupa’da da kurumlar var. Bu kurumları hiçe mi sayıyorsunuz?” sorusu üzerine, “Kurumlara elbette saygı duyuyoruz ama bu politikacılara duymuyoruz. Kampanya boyunca Federal Avrupa diye halka yalan söylediler. Biz federal Avrupa’yı değil, ulusların Avrupa’sını istiyoruz. AB’nin böyle büyümesinin durdurulması gerektiğine inanıyoruz” dedi.