Türkiye'nin 4 Bir Yanında Mısır İçin Eylem-FOTO

Türkiye'nin 4 Bir Yanında Mısır İçin Eylem-FOTO

Darbeci Sisi ve çetesinin 529 Mısırlı müslümanı idam etme kararı almasının ardından Türkiye'nin bir çok bölgesinde tepkiler yağıyor...

Mısır'da darbe karşıtı 529 kişiye idam cezası verilmesi tüm yurtta protesto edildi ve edilmeye devam ediyor. üm illerdeki AK Parti Gençlik Kolları temsili idam protestolarıyla yaşananlara dikkat çekiyor.

AK Parti Adana İl Gençlik Kolları, Mısır’da 529 kişiye verilen idam kararını düzenledikleri eylemle protesto etti.

AK Parti Adana İl Başkanlığı önünde toplanan grup, burada bir süre slogan attı. Burada konuşan Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ay, Mısır’da seçimle işbaşına gelen tek cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi’nin görevden alınmasıyla birlikte yaşanan çatışmalarda binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve bunun dünya demokrasi tarihine kara bir leke olarak yazıldığını söyledi.

AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları üyeleri, Mısır'da 529 İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) taraftarının idam kararını protesto ettiler. İdam kararı verilen Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiye destek vermek için AK Parti Adıyaman Gençlik Kolları tarafından düzenlenen eylem kapsamında, Adıyaman'da geniş katılım ile protesto gösterisi düzenlendi.

AK Gençlik Bursa da idamları protesto  etti.

Kütahya'da da Zafer Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, darbelerin hakim olduğu bir düzeni reddettiklerini ve idam kararlarını tanımadıklarını söyledi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı, Mısır'da, mahkemenin Müslüman Kardeşler üyesi 528 kişi hakkında verdiği idam cezası kararına Konak Meydanı'nda tepki gösterdi.

Konak Meydanı'nda toplanan AK Parti İzmir İl gençlik ve kadın kolları başkanlığına üye partililer, ellerinde "İnsanlık ölüyor, dünya susuyor", " Mısır hiç değişmedi, zindanları Yusuf dolu" veidam kararlarına tepki gösteren çeşitli dövizler taşıdılar.

Çorum Hürriyet Meydanı’nda toplanan grup, Sisi aleyhine slogan atarken, temsili olarak 2 kişi dar ağacında asıldı. Çok sayıda vatandaşın da katıldığı protesto gösterileri sonrasında ise imza kampanyası düzenlendi. Burada grup adına konuşan Çorum AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, idamları kınadığını ifade ederek, ’’529 kişi hakkında verilen idam kararı Mısır’daki anti demokratik tutumun devamıdır. Bizler gençler olarak, uluslararası kamuoyunu bu hukuksuz  karara karşı çıkmaya çağırıyoruz.

Nevşehir’de, Mısır’da haklarında idam kararı verilen 529 kişiye destek amacıyla protesto gösterisi ve imza kampanyası başlatıldı. AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından Gül Bahçe önünde temsili dar ağaçları kurularak protesto eylemi gerçekleştirildi.

Edirne,Elazığ,Gümüşhane,Kırşehir,Sakarya,Yozgat gibi birçok ilde de eylemler yapıldı.