Türkiye sınırında çifte saldırı

Türkiye sınırında çifte saldırı

Türkiye’nin Suriye sınırındaki Bab Es-Saleme Kapısı yakınlarında ve İdlib’te Suriye rejimine ait Vadi El Dayf karargâhına düzenlenen çifte saldırıda onlarca kişi öldü.

TÜRKİYE’nin Kilis kentinin karşısına düşen Suriye’nin Bab Es-Salame Kapısı yakınlarındaki Sucu köyünde düzenlenen bombalı saldırıda en az 43 sivil hayatını kaybetti. İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, ölenler arasında en az beş kadın ve üç de çocuk olduğunu açıkladı. Bomba yüklü aracın infilak etmesiyle can pazarına dönen sınırda onlarca kişi de yaralandı. Yaralıların bir kısmı, tedavi için Türkiye’ye getirildi. Kilis’e nakledilen 70 yaralıdan 13’ü öldü.

Gözlemevi lideri Rami Abdurrahman’ın yaptığı açıklamaya göre, saldırı, sınır kapısı yakınlarında, sınırın diğer tarafına geçmek üzere gelenlerin pasaport kontrollerinin yapıldığı garaj denilen noktada düzenlendi. Bölge, daha önce de arabaya yerleştirilen bombalarla düzenlenen intihar saldırılarının hedefi olmuştu. Dünkü patlamanın gerçekleştiği Azez ilçesine bağlı sınır kapısının arkası, ocak ayından bu yana radikal Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün kontrolü altında. Türkiye-Suriye sınırında birçok diğer geçiş noktası da saldırıların hedefi oluyor. Ocak ayında Bab El-Hava sınır kapısındaki iki intihar bombacısının eyleminde 16 kişi hayatını kaybetmişti.