"Türk, Kürt, Arap, Fars ittifakı"

"Türk, Kürt, Arap, Fars ittifakı"

İHH'nın genişletilmiş iller toplantısı Afyon'da yapıldı. Bülent Yıldırım , Ortadoğu’daki oyunları bozacak bir tek ittifakın bulunduğunu, onun da Türk, Kürt, Arap ve Fas ittifakı olduğunu söyledi.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, çözüm sürecine katkı için bir komisyon oluşturduklarını belirterek, “İçinde yaşadığımız bölge, siyasi partilerin günlük kavgalarına terk edilecek kadar değersiz değil. Komisyonumuz, özellikle bölge teşkilatımız vasıtasıyla Kürt meselesi hakkında raporlar çıkarttı. Bu rapor çözüm süreci kapsamında kamuoyu ile paylaşılacak. Bir heyet oluşturularak bütün siyasi partiler ziyaret de edilecek” dedi.
 
Yıldırım, Türkiye Geneli Genişletilmiş İl İstişare Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, bugün, şekli ve yoğunluğu çok değişik ve derin olan bir dönemden geçildiğine dikkati çekerek, “Öyle görünüyor ki, önümüzdeki günlerde dünyanın pek çok yerindeki bu karışıklıkların artma ihtimali var” ifadesini kullandı.
 
Mavi Marmara hadisesinden sonra dünyada yeni bir eksen oluştuğunu kaydeden Yıldırım, şöyle devam etti:
 
“Türkiye, Suriye, Mısır ve Filistin eksenli diyebileceğimiz; aslında bir nevi yeni bir direniş hattının oluşmasının ayak sesleri, elbette ki birçok çevreyi ürküttü ve sonuçta zalimler boş kalmadı planlar yaptı. Şu anda bu bölgelerin hepsinde sıkıntı oluşturacak, tersine devrimler adını verdikleri; ama aslında darbe dediğimiz hadiseleri gerçekleştiriyorlar. Gezi olayları bundan sonra hangi safhada devam edebilir? İlk başta çok masumane başlasa bile daha sonra bazı bölgelerde dini duyarlılığı olan insanların avlanmasına doğru devrilen bu hadiseleri hangi çevreler nasıl kullanabilir ve bunu nasıl büyütebilirler bunları istişare edeceğiz. Arkasında kimler vardır, nasıl tedbir alabiliriz bunları konuşacağız.”
 
Yıldırım, Ortadoğu’daki oyunları bozacak bir tek ittifakın bulunduğunu, onun da Türk, Kürt, Arap ve Fas ittifakı olduğunu söyledi. Bu dörtlü ittifakın nasıl kurulabileceğini ve bu ittifak kurulamazsa nelerin yaşanabileceğini değerlendireceklerini dile getiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
“Bunların ötesinde asıl önemli çekirdek Türk ve Kürt ittifakının kurulmasıdır. Bu ittifak üzerimize gelecek bütün oyunları bozacaktır. Bunun için bir komisyon oluşturduk, bu komisyonumuz 9 kişiden oluşuyor. Komisyonumuz, özellikle bölge teşkilatımız vasıtasıyla Kürt meselesi hakkında raporlar çıkarttı. Bu çalışmamız daha sonra bütün Orta Anadolu, Batı Karadeniz, Ege ve Akdeniz teşkilatlarımızla da konuşulacak, ortaya çıkan sonucun raporu da çözüm süreci kapsamında kamuoyu ile paylaşılacak. Bir heyet oluşturularak bütün siyasi partiler ziyaret edilecek. İçinde yaşadığımız bölge, sadece siyasi partilerin günlük kavgalarına terk edilecek kadar değersiz değil. Sivil toplum kuruluşları ve halklar gerektiğinde meselelere müdahale edecek gücü, kendisinde görmek mecburiyetindedir.”