Tunus BAE'ye Yakınlaşmak İstiyor

Tunus BAE'ye Yakınlaşmak İstiyor

Tunus, BAE ile ilişkilerini güçlendirmeye istekli

Tunus Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Tunus Cumhurbaşkanı'nın ülkesinin Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkileri güçlendirmeye verdiği önemi vurguladı .

Kays Saied, Facebook'ta yaptığı açıklamada, BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı Devlet Bakanı Şeyh Shakhboot Nahyan Al Nahyan'ı Kartaca Sarayı'nda kabul etti.

Görüşmede Saied, iki ülke arasında yenilenebilir enerji, deniz suyu arıtma, sağlık, dijital dönüşüm, eğitim, turizm ve altyapı dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde ortaklıklar için gelecek vaat eden ikili ilişkilerin sağlam temellerine işaret edildi.

Ülkesinin BAE ile ilişkilerini güçlendirmeyi ve çeşitlendirmeyi önemsediğini vurgulayan Saied, Tunus'ta BAE'nin çeşitli alanlarda yatırımlarının teşvik edildiğini ve buna engel olabilecek tüm zorlukların aşılacağını vurguladı.

Al Nahyan, BAE'nin Tunus'u çeşitli alanlarda desteklemeye önem verdiğinin de altını çizdi.

Ziyarette kendisine eşlik eden heyetin ilgili Tunus makamlarıyla koordinasyonu üstlenerek çeşitli alanlarda ortak projeler belirleyerek en kısa sürede hayata geçirmek için çalışacağını söyledi.