Tunus ve Fas'ta  Aksa İçin Gösteri Çağrısı

Tunus ve Fas'ta Aksa İçin Gösteri Çağrısı

Mescid-i Aksa'ya destek.. Fas ve Tunus'ta gösteri çağrısı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Tunus ve Fas dernekleri ve organları Mescid-i Aksa'yı desteklemek ve camiye yönelik ihlalleri protesto etmek için gösteri çağrısında bulundu.

Çarşamba günü, "Ensar Filistin" derneği, Filistin halkına yönelik yerinden edilmeyi, tutuklamaları ve sistematik cinayetleri reddetmek için başkent Tunus'taki Habib Burgiba Caddesi'nde protesto oturma eylemi düzenliyor.

İsrail polisi geçen Cuma günü camiye baskın düzenlerken, ibadet edenler içeride düzinelerce Filistinliyi yaralayıp yüzlercesini tutuklamadan önce, Kudüs kentinde ve Mescid-i Aksa'nın avlularında günlerce gerilim hüküm sürdü.

Tunus, bu saldırgan uygulamaları kınadı ve Dışişleri, Göç ve Yurtdışındaki Tunuslular Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu bariz saldırıların işgalci gücün ırkçılık ve ayrımcı politikalarındaki ısrarını ve tüm uluslararası kararları ve sözleşmeleri hiçe saymasını yansıttığını vurguladı. .

Fas'ta sivil organlar, Ramazan'ın son Cuma günü Salı günü Mescid-i Aksa için bir öfke günü ilan etti ve İsrail'in Kudüslülere yönelik ihlallerini kınadı.