Tunus Polisi    Nahda Lideri Gannuşi'yi İfadeye Çağrıdı

Tunus Polisi Nahda Lideri Gannuşi'yi İfadeye Çağrıdı

Nahda Hareketi: Tunus polisi Salı günü Gannuşi'yi ifadeye çağırdı çağırdı

Tunus "Nahta " hareketi, güvenlik yetkililerinin Salı günü "dayanıksız" olarak nitelendirdiği yeni bir vakayı soruşturmak üzere başkanı Raşid Gannuşi'yi huzuruna çağırdığını doğruladı.

Bu, Pazartesi günü hareketin sözcüsü Imad Khamiri tarafından başkent Tunus'ta düzenlenen bir basın toplantısında yapılan açıklamalarda geldi.

Al-Khamiri şunları söyledi: "Yarın (Salı), Ulusal Muhafızların (kuvvetlerin) araştırma ekibine bir daveti imzaladıktan sonra (eski) Parlamento Sözcüsü Rashid Ghannouchi için yeni ve dayanıksız bir davayı görüşmek üzere yeni bir çağrı yapılacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı) hakkında soruşturma yapmak için başkent Tunus'taki El-Awaina kışlasına götürüldü."

Yeni davayla ilgili soruşturmanın "adını vermediği bir kişinin iddiasına dayandığını" açıklayarak, "iddianın içeriği ve amacının net olmadığını" sözlerine ekledi.

Al-Khamiri, "Darbe otoritesinin siyasi arenayla, sadece nahta liderleriyle değil, aynı zamanda politikacılar, medya çalışanları ve yargıçlarla da uğraştığı bu politika dışında, Gannuşi'yi tekrar davet etmek için hiçbir neden yok" dedi. koydu.

Tunus'ta muhalefetin bir haftadır tutuklanması ve gözaltında tutulması... Onları tanıyın (zaman çizelgesi)

Ghannouchi, Başkan Kais Saied'e hakaret etmekle suçlanan) "Installingo" şirketi davası, "ve " Namaa Tunus" (bir kalkınma derneği) kara para aklama suçlamasıyla karşı karşıya .

Bu vakalardan bazılarının soruşturulması, "Ennahda" hareketinin birkaç liderini içeriyor; Bunlar arasında Ali Al-Areedh (eski başbakan) ve Şura Konseyi üyesi Habib Al-Luz da var.

25 Temmuz 2021'den bu yana Tunus, Saeed'in Yargı Konseyi ve Parlamento'nun feshedilmesi, cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle yasa çıkarılması, erken yasama seçimlerinin yapılması ve kabul edilmesi de dahil olmak üzere istisnai önlemler uygulamaya başladığında akut bir siyasi krize tanık oluyor.

tevhidhaber