Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

“Teşekkürler Türkiye” başlıyor

21 Nisan Perşembe, yani bugün, Türkiye’de bir ilk gerçekleşiyor.. 15 üniversitede okuyan İslam ülkelerinden gelen öğrenciler, Türkiye’ye, Suriye ve Filistin konusundaki, yoksul halklara karşı uzattığı şefkat eli, dostluk, kardeşlik ve barış çabalarından dolayı Teşekkürler Türkiye diyecekler.. Ankara, İstanbul, Kıbrıs, Eskişehir.. Türkiyeli kardeşleri ile birlikte bir kardeşlik ve barış çağrısı yapacaklar.. Bildiğim kadarı ile MTTB, Genç Birlik, Anadolu Platformu, Genç MÜSİAD, Özgürder, Genç İHH, Genç Memursen, AK Genç, İMH, Genç ASKON gibi gençlik hareketleri bu buluşmaya destek verecekler.. Rabia Platformu Basın Merkezinden gelen bir bilgiye göre, İstanbul Şehir Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi, Sabahaddin Zaim Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Niğde Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Eskişehir Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Necmeddin Erbakan Üniversitesi, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü, Al Zahra Üniversitesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Antalya Uluslararası Üniversitesi’nde basın açıklaması yapılacak. Buna bugün yenileri de eklenebilir..

Cuma günü, yani 22 Nisan’da “kardeşlik buluşması” için, “Vahdet Cuması” için Cuma namazında kadın-erkek, genç, yaşlı, çoluk-çocukSultanahmet’teyiz. Cuma namazına İslam dünyasından 210 kanaat önderikatılacak. Türkiye’deki kanaat önderlerinin de bu buluşmaya katılmaları bekleniyor.. Öğleden sonra Sinan Erdem’de, açık alanda çadırlar ve kapalı salonda misafirler ve katılımcıların selamlama konuşmaları var.

Cumartesi günü23 Nisan’da Haliç Kongre Merkezi’nde “Ümmetin sorunları ve çözüm yolları” konulu bir forum var. Sabah 09.00’da başlayacak toplantı 16.00’ya kadar sürecek.. Daha sonra Sinan Erdem’e geçilecek, orada çocuk festivali var.. Filistinli ve Suriyeli çocuklarla Türkiye’den çocuklar kucaklaşacaklar.. Bir Ümmet Meclisi niteliğindeki 1. Meclis’in açılış günü Ümmetin çocukları el ele tutuşacaklar..

Cumartesi 16-18.00 arası İmam Hatip orta kısım, ilkokullar; çocuklar bu İslam kardeşliği çerçevesinde İslam dünyasından gelen kardeşleri ile kucaklaşmaları ile anne-babaları ile birlikte Sinan Erdem’e bekliyorlar. Hadi hediyelerinizi de alın gelin.. Ortaokul ve liseliler de gelebilir tabii.

24 Nisan Pazar günü kapanış var. 10.00-11.00 arası bir boğaz turu ve yemek, ardından 14.00-16.00’da “Teşekkürler Türkiye Forumu”. Ülke temsilcileri, bu çerçevede duygularını ifade ettikten sonra, ortak bir deklarasyon yayınlanması bekleniyor.

Bu arada Türkiye’den belli basın-yayın kuruluşları, STK’lar ve kuruluş temsilcilerine şükran belgesi verilmesi söz konusu.

Başbakanın, bazı bakanlar ve TBMM Dostluk Grubu temsilcilerinin de, ikindi vaktinden sonra bu toplantıya katılmaları ve bir konuşma yapmaları bekleniyor.. Başbakan katılırsa tabii ki, onun da bir konuşması olacaktır.. Başbakanın böyle bir zamanda, böyle bir toplantıda vereceği mesajlar son derece önemli.. Yerli-yabancı birçok Tv kanalının bu etkinliği canlı olarak yayınlaması bekleniyor.. Konjonktür son derece önemli. Zaman, zemin, süreç bu toplantıyı çok daha anlamlı bir hale getiriyor.

Bana ulaşan programa göre, delegasyonun Beştepe’den bir randevu talebi var. Beştepe’nin ajandasını bilmiyorum ama, pazartesi günü Ankara’da Cumhurbaşkanı ile İslam ülkelerinden gelen ve sayıları 210’u bulan tanınmış kanaat önderleri arasında dar çerçevede ya da geniş katılımlı bir buluşma olabilir..

Erdoğan daha kısa süre önce devlet ve hükümet başkanlarına seslenmişti. Orada diplomatik bir çerçeve vardı. Burada “İslam kardeşliği” temelinde sivil bir buluşma var.. Cumhurbaşkanının vermeyi düşündüğü önemli mesajlar olabilir..

Bu süreçte, üniversitelerimize, yerel yönetimlere, öğrenci konseylerine, basınımıza, STK’larımıza önemli görevler düşüyor.. Türkiye’yi yalnızlaştırmak / yalnız göstermek isteyenlere bu buluşma iyi bir cevap olacak.. Türkiye’yi dışarıya şikayet edenler, malum media ve lobilerle bu maksatla karanlık ilişkiler kuranlara, muhalefet içinde bunlara çanak tutanlara da verilecek güzel bir cevap olacak bu etkinlik..

Cümle alem biliyor ki, Türkiye bugün örnek alınan bir ülke.. Sadece İslam dünyası değil, tüm dünyadaki Müslümanlar bulundukları yerde Türkiye’nin fahri elçisi gibi çalışıyorlar.. Türkiye tüm dünyada en çok merak edilen, saygı duyulan, örnek alınan, dostluğuna güvenilen, öfkesinden korkulan bir ülke konumunda bugün.. “Hayır” diyebilen bir Türkiye var. Bölgede ve dünya sorunları karşısında kendi fikri olan, İslam ümmetinin birliği için çalışan, tüm dünyada adalet, barış, özgürlük yolunda tüm dünyadaki tüm erdemli insanlarla ve mazlumlarla kol kola giren bir Türkiye! Birileri bundan rahatsızlık duyuyor..

Herkesi bugünden başlayarak bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum. Herkes, her şehirde kendisi bir şeyler yapabilir. Lütfen bu konuda bir şeyler yapmak isteyen kardeşlerimize yardımcı olalım. Onların seslerini sosyal media, radyo, TV, yerel ve ulusal basın üzerinden dünyaya duyuralım.. Öğrenciler, STK temsilcileri, media şimdiden bu önümüzdeki birkaç gün için bu kardeşlerimize mikrofon uzatmalı.. HİÇBİR ŞEY YAPAMAYANLAR TWİTTER ÜZERİNDEN, FACEBOOK ÜZERİNDEN BU SESİ DÜNYAYA DUYURABİLİR..

Kimse görev beklemesin, çağırılan değil, çağıran olalım..

Teşekkürler Türkiye” diyen kardeşlerimize söyleyecek bir sözümüz olmalı bizim de. Belki de en güzel cevap şu olabilir: “Biz kardeşiz..” Selâm ve dua ile..

 

yeniakit

Bu yazı toplam 855 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar