Terör Örgütü IŞİD Suriye'de Saldırı Düzenledi  Çok Sayıda Ölü Var

Terör Örgütü IŞİD Suriye'de Saldırı Düzenledi Çok Sayıda Ölü Var

Terör örgütünün Suriye'nin merkezinde düzenlediği yeni saldırıda onlarca kişi öldü

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Cuma günü Suriye'nin merkezinde İŞİD terör örgütüne atfedilen bir saldırıda düzinelerce Suriyeli öldürüldü.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Suriye rejiminin resmi televizyonu, terörist örgütün Humus'un doğu kırsalında trüf mantarı toplayıcılarına saldırdığını bildirdi, ancak iki kaynak ölü sayısı konusunda aynı fikirde değildi.

Gözlemevi ölü sayısının 36 sivil olduğunu söylerken, rejim televizyonu sivillerin en az 53'ü geçtiğini söyledi.

Son aylarda "DAEŞ " örgütü, Suriye'deki mevzilerini kaybetmesine ve ABD liderliğindeki cihatçılara karşı uluslararası koalisyondan aldığı darbelere rağmen kanlı saldırılarını yoğunlaştırdı.

İki kaynağa göre örgüt, Humus'un Badia bölgesindeki güney al-Sukhna kırsalındaki al-Dabayat bölgesinde yer mantarı toplarken el-Sukhna bölgesinde düzinelerce sakini öldürdü ve bazı insanlar kaçmayı başardı.


Bu saldırı, kurbanların yer mantarı topladığını açıklayan Gözlemevi'ne göre, aynı saldırıda 60 kişinin kaçırıldığına işaret ederek, geçen Cumartesi aynı bölgede meydana gelen ve 16 kişinin hayatını kaybettiği benzer bir saldırıdan birkaç gün sonra geliyor.

Gözlemevi, 25 kişinin iki gün önce serbest bırakıldığını, diğerlerinin akıbetinin ise henüz bilinmediğini sözlerine ekledi.

2019 yılında devletinin tasfiye edildiğinin ve kontrolündeki tüm bölgelerin kaybedildiğinin duyurulmasından bu yana örgüt, Humus (ortada) ile Deyrizor (doğuda) arasında uzanan Suriye çölüne çekildi. savaşçılarının dağlık bölgelerde saklandığı Irak sınırı.

Gözlemevine göre örgüt, Suriye'nin merkezindeki ücra kırsal bölgelerde yaşayanların yer mantarlarını satmaya hazırlanmak ve onlara karşı saldırılar düzenlemek için ayrılmalarından yararlanıyor.

Örgüt, Nisan 2021'de ülkenin merkezindeki Hama'nın doğu kırsalında düzenlediği benzer saldırıda çoğu sivil 19 kişiyi kaçırdı.

Trüf mantarı toplama mevsiminde, siviller sıklıkla, örgütün ihraç edilmeden önce bir süre kontrolü altında olan geniş çöl alanlarına döşediği mayınların temsil ettiği başka bir tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

Suriye ve Rus helikopterleri, örgütün çöldeki hareket ve mevzilerini hedef alan saldırılar düzenliyor.

2011'de patlak vermesinden bu yana, Suriye'deki çatışma yaklaşık yarım milyon insanı öldürdü, altyapıya ve ekonomiye büyük zarar verdi ve nüfusun yarısından fazlasını Suriye'nin içine veya dışına kaçmaya itti.

TEVHİDHABER