Tekfirci  Terörist Örgüt Askeri Üsse Saldırdı

Tekfirci Terörist Örgüt Askeri Üsse Saldırdı

Eş-Şebab terör örgütü Etiyopya'nın Somali'deki askeri üssüne saldırdı

Eş-Şebab Çarşamba günü Somali'de Etiyopya askerlerinin bulunduğu bir askeri üsse intihar saldırıları düzenledi ve dört askeri yaraladı .

Etiyopya-Somali sınır kasabası Dolow'un eteklerinde bulunan üsse yapılan saldırı, iki aracın karıştığı ve "üstte konuşlanmış uyanık Etiyopya güvenlik güçleri tarafından derhal engellendi ve saldırganların etkisiz hale getirilmesiyle sonuçlandı". Somali hükümeti tarafından devlete ait haber ajansı SONNA'da yayınlanan bir açıklama .

İlk araç üssün girişinde patlayarak ciddi hasara ve dört askerin yaralanmasına neden oldu. İkinci aracın üsse ulaşmadan "etkisiz hale getirildiği" ve daha fazla hasarın önlendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı Twitter'da "Etiyopya Ulusal Savunma Kuvvetleri, saldırganları ortalığı kasıp kavurmadan önce durdurdu. ENDF, intihar bombacılarını etkisiz hale getirdi ve terör örgütünün kullanacağı silahları imha etti."

El Kaide bağlantılı terör grubu tarafından saldırıya uğrayan Etiyopya Kuvvetleri, El Şebab'a karşı mücadelede Somali hükümetini desteklemek ve teröristlerin girişini önlemek için sınırı korumak üzere hükümet tarafından Afrika Birliği (AU) dışı barış gücü olarak konuşlandırıldı.

AU dışı güçler, yüzlerce Eş-Şebab teröristinin Etiyopya'ya geçmesi ve teröristler ile Etiyopya'nın Somali bölgesindeki güçler arasında haftalarca süren ölümcül çatışmalara yol açmasının ardından geçen yılın sonlarında Gedo bölgesine konuşlandırıldı.

Çarşamba günü düzenlenen terör saldırısı, iki haftadan kısa bir süre içinde Somali'de yabancı askerlere yönelik üçüncü saldırı.

Terör grubu , Mayıs ayı sonlarında Somali'nin Aşağı Shabelle bölgesindeki bir AU kuvvetleri üssüne ölümcül bir saldırı düzenledi .

Ulusal başkent Mogadişu'nun 110 kilometre (68 mil) güneyindeki Bulo Marer'deki üs, AU'nun ülkedeki misyonu altında hizmet veren Ugandalı kuvvetler tarafından yönetiliyordu.

Grup, 2007'den beri Somali hükümeti ve Somali'deki AU misyonuyla savaşıyor.

Somali, El-Şebab ve Daesh terör gruplarından gelen ana tehditlerle yıllardır güvensizlikle boğuşuyor.

Kaynak: TEVHİDHABER