Tekfirci Tahrir el Şam Örgütünün Lideri Deprem İçin Yardım Çağrısı Yaptı

Tekfirci Tahrir el Şam Örgütünün Lideri Deprem İçin Yardım Çağrısı Yaptı

Heyet Tahrir el Şam'ın terörist lideri, İdlib depreminin kurbanları için küresel yardım çağrısında bulundu.

Şu anda "Hayat Tahrir el-Şam" grubunun başı olan Suriyeli tekfirci lider ve Nusra Cephesi'nin eski komutanı Ebu Muhammed el-Colani, İdlib'deki depremzedeler için acil uluslararası yardım çağrısında bulundu.

, Guardian gazetesinin haberine göre, 2013 yılında ABD hükümeti tarafından "terörist" ilan edilen ve başına 10 milyon dolar ödül konulan Ebu Muhammed El Jolani, "Birleşmiş Milletler şunu anlamalı ki; Bu krize yardım etmek gerekiyor." . dedi

İdlib'de bu gazeteye vurgu yaptı: Bu depremin olduğu ilk saatlerden itibaren Birleşmiş Milletler'e mesaj gönderdik ve yardım istedik. Ne yazık ki, hiçbir kurtarma ve araştırma ekibi ve özel bir yardım buraya ulaşmadı.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, BM'nin Suriye'nin silahlı muhaliflerin kontrolündeki kuzeybatısına, Suriye'den iki sınır kapısından daha insani yardım göndermesine izin verdiğini duyurdu.

Al-Jolani, bu geçişe atıfta bulunarak, "Bu geçiş açık kalıyor ancak Birleşmiş Milletler tarafından gönderilen yardım 'yetersiz'. Uluslararası toplum bu konuda bize yardımcı olmalı” dedi. Depremin başlangıcından bu yana Suriye'nin kuzeybatısına 52 yardım TIR'ı gönderildi.

Türkiye'nin Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ayrıca, "Suriye'nin kuzeybatısındaki depremden etkilenen bölgeye Birleşmiş Milletler ve diğer kurumlardan gelecek insani yardımlar Türkiye sınırlarından geçebilir ve Türkiye bu konuda gerekli kolaylıkları sağlıyor. dedi

Bu depremde şimdiye kadar en az 31.643 Türk vatandaşı ve 5.000'den fazla Suriyeli hayatını kaybetti.