Tekfirci Partiden Darbeci Sisi'ye Destek

Tekfirci Partiden Darbeci Sisi'ye Destek

İhvanı Müslimin'in seçim kazandığı dönemde “Şeriat Ahkamının tamamı uygulanmıyor” gerekçesi ile Müslüman Kardeşleri ve seçim başarısını tekfir eden Selefi Nur Partisi “proje” olduğunu bir kez daha ispatladı.

Mısır'ın Selefi El Nur Partisi, Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi'nin önümüzdeki 2024 seçimlerinde üçüncü dönem görevde kalma teklifini desteklediğini duyurdu.

Parti liderleri ortak bir açıklamada, "[Partinin] Genel Sekreterliği ve valiliklerin sekretaryaları ile yapılan bir dizi istişare toplantısının ardından Yüksek Konsey, [yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde] El Sisi'nin desteklenmesi yönünde oy kullandı." dedi.

Parti, El Sisi'ye verilen desteğin, "devlet kurumlarını yönetip güçlendirebilecek ve onları Mısır'ın karşı karşıya olduğu risklerin ve zorlukların büyüklüğüyle orantılı bir şekilde işbirliği yapmaya yönlendirebilecek" bir liderliğin gerekliliğine olan "kesin inancından" kaynaklandığını iddia etti. Selefi Partisi 2013'te yapılan darbenin ardından Sisi'ye desteğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı