Taliban'dan Kaçanları Ülkeye Almadılar

Taliban'dan Kaçanları Ülkeye Almadılar

İngiltere, Taliban'dan kaçan Afgan bir kadın hakimin ülkeye girmesine izin vermedi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Oğluyla birlikte Taliban'dan saklanan eski bir üst düzey Afgan yargıç, İngiltere'ye giriş başvurusunun reddedilmesinin ardından İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Isna'nın haberine göre, Guardian gazetesinin internet sitesine atıfta bulunan bu kadının avukatları, müvekkilleri ve oğlu adına "Göç Mahkemesi"ne dilekçe verdiklerini açıklayarak, bu hakimin "çok zor durumda" olduğunu vurguladı.

Bu avukatlar, Londra hükümetinin kararının bu anne ve oğlunun İngiltere'ye seyahat etmesini, diğer aile üyelerine katılarak bu ülkeye yerleşmesini engellediğini ve müvekkillerinin intihar etmesinden çok endişe ettiklerini söylediler.

Bu avukatlar bir açıklamada şunları söyledi: Bu 52 yaşındaki yargıç ve 24 yaşındaki oğlu, Kabil'deki evlerinin saldırıya uğraması ve eski meslektaşlarından birkaçının suikaste uğraması ve şu anda Pakistan'da saklanmaları üzerine Afganistan'dan kaçtı.

Afganistan'da 70'e yakın kadın hakimin bulunduğu ve 70'e yakın kadının Afganistan'dan kaçtığı ancak bahsi geçen hakimle aynı durumda olduklarına inanılıyor.

Londra'daki Kingsley Naples hukuk firmasından yargıcı temsil eden Katie Newberry bir tweet'te, "Anne ve oğul şu anda bulundukları yerde güvende değiller ve İngiltere'de onları desteklemeye istekli yakın aileleri var" dedi

Geçen yılın Kasım ayından bu yana, İngiltere İçişleri Bakanlığı'ndan bu tehlikeli durumu göz önünde bulundurarak bir karar vermesini defalarca istedik, ancak İçişleri Bakanlığı kasıtlı olarak erteledi” dedi. Bir yandan bu gecikmelerin Ukrayna'ya kaynak sağlanmasından kaynaklandığı söylendi ancak 9 ay sonra talepler reddedildi. Temyizin birkaç ay sürmesi bekleniyor.