Taliban İlerleyişini Sürdürüyor

Taliban İlerleyişini Sürdürüyor

Bazı güvenlik güçleri, Taliban'ın Şir Han Bender geçişini ele geçirmesiyle, mevzilerini terk edip sınırın diğer tarafına kaçıyor.

Tercüme Haber / Tevhidhaber

Aljezira'ya konuşan Bir Afgan eyalet yetkilisi ve ordu yetkilisi Salı günü yaptığı açıklamada, Taliban'ın Afganistan'ın Tacikistan ile olan ana sınır kapısını ele geçirdiğini ve bazı güvenlik güçlerinin görevlerini terk edip sınırı geçerek kaçtığını söyledi.

 

Afganistan'ın uzak kuzeyinde, Kunduz şehrine yaklaşık 50 km (30 mil) uzaklıkta bulunan Shir Khan Bandar'ın ele geçirilmesi, ABD'nin birliklerinin geri çekilmesinin son aşamalarına başladığı 1 Mayıs'ta operasyonlarını hızlandırmasından bu yana Taliban için en önemli kazanç .

 

Kunduz il meclisi üyesi Haliddin Hakmi, "Maalesef bu sabah ve bir saatlik çatışmanın ardından Taliban, Shir Khan limanını ve kasabasını ve Tacikistan ile olan tüm sınır kontrol noktalarını ele geçirdi" dedi.

Bir subay AFP haber ajansına şunları söyledi: “Tüm kontrol noktalarını terk etmek zorunda kaldık… ve askerlerimizden bazıları sınırı geçerek Tacikistan'a kaçtı .

İsminin açıklanmaması koşuluyla, "Sabaha onlar (Taliban savaşçıları) her yerdeydiler, yüzlercesi" dedi.

 

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, savaşçıların Pyanj Nehri üzerindeki sınır kapısını ele geçirdiğini doğruladı.