Taliban: Belgeler Sahte

Taliban: Belgeler Sahte

Taliban: Kabil'in IŞİD faaliyetlerindeki rolüne ilişkin Pentagon belgeleri "sahtedir".

Taliban sözcüsü, Kabil'in IŞİD'in faaliyetlerini koordine etmedeki rolü hakkında ABD tarafından sızdırılan bilgileri "sahte" olarak nitelendirdi.

Sputnik'ten alıntı yapan Isna'ya göre, Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Pentagon'un Afganistan'ın IŞİD teröristlerinin programlarını koordine etmedeki önemli rolüne ilişkin verilerinin sahte olduğunu ve Afganistan'a karşı bir propaganda kampanyasının parçası olduğunu söylüyor.

Mücahid Twitter'da "ABD Savunma Bakanlığı tarafından yayınlanan sahte belge, Afganistan'a karşı devam eden bir propaganda kampanyasının parçası" dedi.

Bu tür "asılsız" bilgilerin ve "sahte belgelerin" yayınlanmasının, ülke vatandaşlarının barışçıl yaşamıyla ilgilenmeyen yabancı istihbarat ajanlarının çalışmalarının sonucu olduğunu kaydetti. Aynı zamanda Mücahid, Afganistan hakkında yanlış bilgilerin yayılmasının, bazı Amerikalıların bu ülke halkına olan kin ve düşmanlıklarını unutmadıklarını gösterdiğini söyledi.

Taliban sözcüsü, mevcut yetkililerin Afganistan üzerinde tam kontrole sahip olduğunu ve kimsenin kendi topraklarını diğer ülkelerin güvenliğine karşı kullanmasına izin vermeyeceğini vurgulayarak, Afganistan liderliğinin IŞİD gibi radikal grupların çekirdeklerini şu şekilde yok ettiğini söyledi: Hükümetin terörle mücadelede yaptıklarının bir sonucu olarak ağır yaralandılar."

Mücahid, Afganistan'ın bölgede barışçıl bir ülke haline geldiğini de kaydetti. Ona göre ülkede güvenlik olayı yok. Ayrıca Afganistan, uluslararası toplumla ilişkilerini hızla güçlendirmiştir.

Daha önce, The Washington Post, bir dizi başka sızıntıya atıfta bulunarak, Pentagon'un halka açık hale getirdiği gizli materyallerin, Afganistan'ın ABD güçlerinin çekilmesinden sonra IŞİD'in planlarının koordinasyonunda önemli bir rol oynadığını gösterdiğini bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER