Tahran: Suriye'de Bulunan Güçler Geri Çekilmeli

Tahran: Suriye'de Bulunan Güçler Geri Çekilmeli

Tahran: Suriye'de yasadışı olarak bulunan yabancı güçler derhal geri çekilmeli

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER


İran'ın Birleşmiş Milletler büyükelçisi ve daimi temsilcisi Majid Takht Ravanchi, dün gece BM Güvenlik Konseyi toplantısı öncesi yaptığı konuşmada, "Suriye'deki kriz, işgali sona erdirmeden ve terör tehditlerini, egemenlik ve Suriye'nin toprak bütünlüğü terörle mücadele bahanesiyle tehlikeye atılamaz.Amerikan güçleri de dahil olmak üzere yasadışı işgal bu ülkeyi derhal ve herhangi bir kısıtlama veya koşul olmaksızın terk etmelidir."
BM yetkilisi, "İran, Suriye halkının zenginliğinin ve doğal kaynaklarının, özellikle de yabancı güçlerin işgal ettiği bölgelerdeki petrol ve tarım ürünlerinin yağmalanmasını bir kez daha kınıyor" dedi.


Rawanji, İsrail'in Suriye topraklarına yönelik sürekli saldırılarını da kınayarak BM Güvenlik Konseyi'ni Siyonist varlığı kendisine karşı sorumlu tutmaya ve ayrıca bölgedeki güvenlik ve barışı tehlikeye atan bölge ülkelerine karşı bariz güç kullanma tehdidinde bulunmaya çağırdı. .
Ravanji, Suriye'ye yönelik ambargonun, yasa dışı ve yıkıcı uygulamaların bir an önce sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Suriye halkına yönelik tek taraflı cebri tedbirlerin uygulanmasının yaşamın her alanında feci sonuçlara yol açtığını kaydetti.
"Bu konu, Suriye halkı ve yerinden edilmişlerin evlerine geri dönüşü için çok önemli olan erken kurtarma projeleri de dahil olmak üzere BM Güvenlik Konseyi'nin 2585 sayılı kararıyla çelişiyor" dedi.