Tahran: ABD ile doğrudan Müzakere Olasılığı Belirsiz

Tahran: ABD ile doğrudan Müzakere Olasılığı Belirsiz

İran Dışişleri Bakanı, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi ile bir araya geldi ve Viyana Müzakerelerindeki son gelişmeleri tartıştı.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Amir-Abdollahian, Viyana Müzakerelerindeki gelişmeleri ele aldıkları Münih Güvenlik Konferansı'nın oturum aralarında AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi ile bir araya geldi.

Borell, yaptırımların kaldırılması, nükleer taahhütler ve garantiler konulu görüşmelerde tartışılmakta olan taslak metnin bazı bölümlerini tartıştı ve her iki taraf da bu konularda görüşmeleri sürdürme konusunda anlaştılar.

Amir-Abdollahian CNN'e verdiği demeçte , İran'ın "Viyana Görüşmelerinin sonuçları konusunda çok iyimser" olduğunu, ancak görüşmeler başarısız olursa, "bundan Amerikalıların ve diğer tarafın sorumlu olduğuna inanıyoruz" dedi.

“Şimdi çok hassas bir dönemdeyiz ve karşı taraf gerçekçi olmalı; Müzakereler başarısız olursa, bunun sorumlusunun Amerikalılar ve diğer taraf olduğuna inanıyoruz” dedi. İran İslam Cumhuriyeti ciddiyetini gösterdi ve anlaşmanın yapılmasını gerçekten istediğini gösterdi ve biz de anlaşmaya varmaya çalışıyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı ayrıca, ABD Başkanı iyi niyetli olsaydı, yabancı bankalardaki 10 milyar dolarlık donmuş varlıklarımızı serbest bırakacağını söyledi.

"Bay Biden'dan kredi veya fon istemiyoruz, ancak varlıklarımızı iyi niyetle serbest bırakmasını istiyoruz" dedi.