Suudiler İsrail'e Kalkan Olmaya Devam Ediyor

Suudiler İsrail'e Kalkan Olmaya Devam Ediyor

İsrail medyası, Suudi Arabistan'ın dün gece Yemen'den İsrail işgaline doğru fırlatılan bir balistik füzeyi önlediğini ortaya çıkardı ve bu da Riyad ile normalleşme görüşmelerinin "yüksek düzeyde" yeniden başladığını doğruladı.

İsrail medyası, "Dün gece Suudi Arabistan, Yemenliler tarafından İsrail'e yönelik fırlatılan bir balistik füzeyi yakaladı" dedi.

İsrailli araştırmacı Guy Bakhour, Suudi Arabistan'ın İsrail ile normalleşme müzakerelerini "geçici olarak askıya aldığını" açıklamasının ardından, bu konudaki temasların son iki gün içinde "yüksek düzeyde" yeniden başlatıldığını bildirdi.

Reuters'in daha önce iki bilgili kaynağın "Suudi Arabistan, İsrail ile ilişkilerini normalleştirmeye yönelik ABD tarafından desteklenen planları dondurdu" şeklindeki sözlerini aktarması dikkat çekicidir.

Sanaa'nın, işgal altındaki Filistin'in güneyindeki "Eilat" yerleşimi ve Negev'deki hayati ve stratejik İsrail askeri hedeflerine bir dizi balistik ve kanatlı füze ve insansız hava aracı fırlatarak İsrail işgaline karşı çeşitli askeri operasyonlar başlatması dikkat çekicidir.

Yemen'den işgalci yapıya yönelik saldırıların artması ve Yemen tehditlerinin devam etmesi üzerine İsrail havayolu şirketi "Al" , uçaklarının Suudi hava sahası üzerindeki uçuşlarını birkaç gün önce askıya aldı.

Buna karşılık İsrail medyası, uçuşların askıya alınmasının, İsrail'in yaşadığı ve "Mescid-i Aksa Tufanı" destanının patlak vermesinden bu yana devam eden çalkantılı güvenlik durumunun ardından geldiğini bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHAEBER

Kaynak:Haber Kaynağı