Suudi Lider Selman 5 Yıl Sonra O Ülkeye Gidiyor

Suudi Lider Selman 5 Yıl Sonra O Ülkeye Gidiyor

Habere göre, Suudi Arabistan'ın tartışmalı fiili hükümdarı Veliaht Prens Muhammed bin Salman, Mart 2018'den bu yana ilk kez bu sonbaharda İngiltere'yi ziyaret edecek.

Haberlere göre , Suudi Arabistan'ın fiili hükümdarı Veliaht Prens Muhammed bin Salman (MbS) bu sonbaharda beş yıl sonra ilk kez İngiltere'yi ziyaret edecek.

MbS , ABD ve Türk istihbaratının prens ile ilişkilendirdiği Ekim 2018'de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden bu yana Batılı devletler tarafından büyük ölçüde boykot ediliyor . Veliaht prens, gazetecinin İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürülmesinde herhangi bir rolü olduğunu yalanladı.

Downing Street ziyaret için bir tarih doğrulamazken, hükümet kaynakları ziyaretin gerçekleşmesinin beklendiğini söylediler. MbS'nin İngiltere'ye son ziyareti, Kaşıkçı'nın öldürülmesinden yedi aydan kısa bir süre önce, Mart 2018'de gerçekleşti.

The Times'a konuşan bir kaynak, "Davetiye Suudilere gönderildi ve gezinin doğasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor . "

Burada bunu yıl sonunda gerçekleştirme arzusu var ama nihayetinde zamanlama Suudilere bağlı” dedi.

İngiltere medyası, daveti büyük ölçüde memnuniyetle karşıladı ve daveti, Brexit sonrası durgunluk içinde sıkışan İngiliz firmaları için iyi bir fırsat ve aynı zamanda Riyad'ı Avrupa'da petrol üretimini artırması ve enerji fiyatlarını istikrara kavuşturması için teşvik etme fırsatı olarak gördü.

Kaynak:Haber Kaynağı