Suudi Kualisyon Yemen'de Yasaklı Bombalar Kullanıyor

Suudi Kualisyon Yemen'de Yasaklı Bombalar Kullanıyor

Sana'a: Uluslararası olarak yasaklanmış koalisyon bombasının sabah bıraktığı tehlikeli radyasyon

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Mayın Temizleme Yürütme Merkezi Müdürü Ali Safra, yaptığı basın açıklamasında Savunma Bakanlığı'nın Al-Sabah bölgesindeki koalisyon kalıntılarının toplama alanını denetlediğini ve bazı tehlikeli radyasyon kalıntıları bulduğunu doğruladı.

Safra, vatandaşları bu radyasyonların varlığı nedeniyle bir hafta önce Al-Sabaha'da koalisyon savaş uçaklarının hedef aldığı bölgeye girmemeye çağırdı.

Merkezin müdürü, bu bombaların koalisyon tarafından Al-Hodeidah ve Al-Bayda'daki birçok alanda kullanıldığına ve daha önce de Gazze Şeridi'ndeki Mestaba suçu ve İçişleri Bakanlığı binasının bombalanması olayında kullanıldığına dikkat çekti.

Mayın temizleme merkezi , dün, Çarşamba günü, koalisyonun Beni Matar ilçesine ait Al-Sabah'taki Mescid bölgesinde küme bombaları ve yasaklı silahların toplanma alanını hedef almasıyla ilgili işlenen soruşturmaların başlatıldığını doğrulamıştı. Başkent Sana'a'nın batısında, 18 Şubat'ta koalisyonun, toplanma bölgesini hedef almak için ABD bombası GUB_31'i kullandığı ortaya çıkmıştı .