Suudi Dışişleri Bakanı 12 Yıl Sonra O Ülkeye Gidiyor

Suudi Dışişleri Bakanı 12 Yıl Sonra O Ülkeye Gidiyor

Esad ile görüşmek için.. Suudi dışişleri bakanı bugün Şam'a gidecek

Al-Mayadeen'in Şam muhabiri, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın bugün Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşmek üzere Suriye'nin başkenti Şam'a geleceğini bildirdi .

Bu ziyaret, Bin Farhan'ın Suriye Dışişleri Bakanı Faysal El Mikdad'ı 12 yıldan uzun bir süredir ilk kez 12 Nisan'da Suudi Arabistan'a geldiği sırada Riyad'ı ziyaret etmeye davet etmesinden günler sonra geldi .

Ziyarette, Suriye krizine siyasi çözüm bulunması, Suriyeli mültecilerin anavatanlarına dönüşünün kolaylaştırılması ve insani yardımın Suriye'de etkilenen bölgelere ulaşmasını sağlamak için sarf edilen çabalar ele alındı.

Aylar önce Bin Farhan, "Suriye'nin Arap kucağına dönmesi için bir diyalog var" diyerek, uluslararası toplumla istişare ederek Şam ile "kaçınılmaz" bir diyalog formüle etmeye yönelik bir Arap çabasını ortaya çıkardı.

Şubat ayı başlarında Suriye'nin kuzeyinde meydana gelen depremin ardından Suudi Arabistan'ın havalimanları aracılığıyla Suriye'de etkilenenlere insani yardım, gıda ve tıbbi malzeme göndermesiyle Suriye-Suudi ilişkilerinin iyileşmesi dikkat çekicidir .

Kaynak: TEVHİDHABER