Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Sana'yı  Ziyaret Edecek

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Sana'yı Ziyaret Edecek

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi: Ateşkesi tesis etmek için Sana'yı ziyaret edeceğim

Suudi Arabistan'ın Yemen Büyükelçisi Muhammed Al Jaber Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Sana'ya yaptığı ziyaretin amacının ateşkesi, ateşkesi pekiştirmeyi, esir takas sürecini desteklemeyi ve Yemenli unsurlar arasında diyalog yollarını aramayı amaçladığını doğruladı.

Al Jaber, "Twitter"daki birkaç tweet aracılığıyla, Krallığın Yemen krizini sona erdirme çabalarını sürdürmek ve Krallığın 2021'de sunduğu girişimi desteklemek için Sana'a'yı ziyaret ettiğini söyledi.

Husiler Tüm seçeneklere hazırız

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Husi ise, "Düşman, iç cepheyi sarsmak ve vatan savunucularını şeytanlaştırmak için her müzakere turunda sızıntılar ve söylentiler pompalıyor" dedi. ."

Husi, "Amerika'dan sonra saldırganlığa öncülük eden Suudi Arabistan ile diyaloğun bu temele dayandığını ve sonuçlarının resmi kanallardan Yemen halkına duyurulacağını" vurguladı.

El-Houthi, San'a'nın tüm seçeneklere hazır olduğunu belirterek, barış istiyorlarsa barış insanlarıyız, savaş istiyorlarsa bizi 8 yıldır denediler dedi

Al-Houthi, "gemilerin Aden limanına denetimsiz girişini memnuniyetle karşıladı ve bu konuyu" saldırganlık karşısında sebatın meyvelerinden biri "olarak değerlendirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER