Suudi Arabistan Yemen'de Katliam  Yaptı :  2 bin 909 Kişi  Öldü

Suudi Arabistan Yemen'de Katliam Yaptı : 2 bin 909 Kişi Öldü

Suudi Arabistan'ın sınır bölgelerini bombalaması sonucu 2 bin 909 kişi öldü ve yaralandı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bu yılın başından bu yana Suudi düşman ordusunun Saada vilayetinin sınır bölgelerine düzenlediği top ve füze saldırıları sonucu aralarında Afrikalı göçmenlerin de bulunduğu 2 bin 909 vatandaş hayatını kaybetti ve yaralandı.

Razih Kırsal Hastanesi müdürü Abdullah Musreeh, Yemen Haber Ajansı'na (Saba) BM'nin imzalanmasından bu yana sınır bölgesi Shada'da Suudi düşman ateşi, topları ve füzeleri nedeniyle 907'den fazla kişi öldü

Aynı dönemde hastanenin Afrikalı göçmenler de dahil olmak üzere 111 şehit ve 796 yaralı aldığını belirterek, Suudi rejiminin BM ateşkes anlaşmasının imzalanmasından bu yana ve sonrasındaki suç davranışında hiçbir şeyin değişmediğini vurguladı.

Razeh Hastanesi'nin kritik vakalar için gerekli hizmetleri sağlayamaması nedeniyle çok sayıda vakanın valilik ve başkent Sana'a'daki hastanelere sevk edildiğini açıkladı.

Munabbih Kırsal Hastanesi Müdürü Ali Al-Ayashi, bu yıl içinde aralarında Afrikalı göçmenlerin de bulunduğu 169 şehit ve 1.833 yaralının teslim alındığını bildirdi.

Suudi düşmanının Yemenlilere ve göçmenlere karşı suç işlemeye devam ettiğine dikkat çeken Başkan, hastaneye gelen vakaların birçoğunun kritik olduğunu, kendilerine acil servis hizmeti verildiğini ve valilik hastanelerine sevk edildiğini belirtti.

Havan ve makineli tüfek şarapneli yaralanmaları, elektrik çarpması ve asit işkencesi dahil olmak üzere hastaneye gelen çeşitli vakalara işaret etti.

Al-Ayashi, Suudi düşmanı tarafından Yemen vatandaşlarına ve Afrikalı göçmenlere karşı uygulanan ve tüm uluslararası insani normlara, tüzüklere ve yasalara aykırı olan, örgütlerin ve uluslararası toplumun onunla olan suç ortaklığından yararlanan acımasız işkence yöntemlerinin bir yönüne değindi.