Suudi Arabistan Yemen Savaşı'nda Terör Örgütü El Kaide ile İş birliği Yapıyor

Suudi Arabistan Yemen Savaşı'nda Terör Örgütü El Kaide ile İş birliği Yapıyor

Suudi koalisyonunun “El Kaide” terör örgütüyle ilişkisi bir kez daha ifşa oldu.

Yemen Ulusal Tutuklu İşleri Komitesi Şabva'da “El Kaide Örgütü” ile bir takas anlaşmasını duyurmasıyla Suud'un bir kez daha El kaide ile işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Al-Murtada, operasyon sırasında, Amerikan-Suudi saldırganlığının paralı kuvvetleriyle çatışmalar sırasında El-Bayda cephelerinde yakalanan iki suç örgütü tutsağı karşılığında Yemen ordusunun kahramanlarından üç mahkumun serbest bırakıldığını açıkladı. .

Geçtiğimiz yıllarda, “ IŞİD ” ve “El Kaide” liderliğindeki cani tekfirci örgütler ile ABD-Suudi-BAE saldırganlık ittifakı ülkeleri arasındaki yakın ilişkiye dair pek çok kanıt ortaya çıktı .

Yıllar önce American Associated Press, geniş çaplı bir soruşturma yürüterek, “IŞİD” ile “El Kaide” örgütleri arasında ve saldırganlık koalisyonu güçleri ile çeteleri arasındaki anlaşmaları ortaya çıkarmış, bunun sonucunda bazı bölgeler ABD'ye teslim edilmişti.

BBC ayrıca yıllar önce bir televizyon soruşturması yürüttü ve bu soruşturmada tekfirci örgüt unsurlarının Taiz'deki saldırgan paralı askerlerle birlikte katılımını belgeledi.

Suudi Saldırganlık koalisyonu, uluslararası toplum ve Birleşmiş Milletler'in gözü önünde, daha önceki anlaşmalarda değiş tokuş edilen “esirlerin” isimleri arasından sözde El Kaide örgütündeki unsurların isimlerini gündeme getirdiğinde, bu ilişkiyi kendisi de kabul etti.

Kaynak : TEVHİDHABER