Suudi Arabistan - Yemen Görüşmesinde Son Durum Ne ?

Suudi Arabistan - Yemen Görüşmesinde Son Durum Ne ?

Suudi Arabistan ve Umman delegasyonları ile Husi grubu arasındaki toplantılar açısından Yemen'de neler olup bittiğine dair bazı detayların açıklanması: istişareler ilerledi ve kapsamlı bir anlaşma duyurulana kadar yalnızca son rötuşlar kaldı

Yemenli bir siyasi kaynak Çarşamba günü, Umman ve Suudi delegasyonlarının başkent Sana'a'da Husi grupla yürüttüğü istişarelerde somut ilerleme kaydettiğini ortaya çıkardı.

Bu, bu konuda medyaya konuşma yetkisi olmadığı için ismini vermek istemeyen üst düzey bir kaynaktan AA'ya yapılan kısa bir açıklamayla geldi.

Kaynak, "Riyad ve Muskat heyetlerinin Husilerle istişarelerinde somut ilerleme var" dedi.

Daha fazla ayrıntı vermeden, "İki delegasyon hala Sana'da ve kapsamlı bir anlaşma ilan edilene kadar sadece son rötuşlar kaldı" diye ekledi.

Cumartesi akşamından bu yana Suudi Arabistan ve Umman Sultanlığı'ndan iki heyet, Sana'a'da Husi grubun liderleriyle ateşkesin uzatılması ve Yemen'e barış getirilmesinin yolları hakkında görüşmeler yapıyor.

2 Ekim'de sona eren 6 aylık ateşkesi yenilemek için bölgesel ve uluslararası çabalar artıyor ve hükümet ile Husiler ateşkesin uzatılamaması nedeniyle karşılıklı suçlamalarda bulunuyor.

Yemen, komşu Suudi Arabistan liderliğindeki bir Arap askeri koalisyonu tarafından desteklenen meşru hükümete sadık güçler ile İran tarafından desteklenen ve 2014'ten beri eyaletleri kontrol eden Husi güçleri arasında devam eden bir savaştan yaklaşık dokuz yıldır acı çekiyor.

Kaynak: AA TEVHİDHABER