Suudi Arabistan  Ve ABD Arasında  Yemen Görüşmesi

Suudi Arabistan Ve ABD Arasında Yemen Görüşmesi

Suudi Arabistan Savunma Bakanı, ABD'nin Yemen Büyükelçisi ile görüştü

Suudi-Amerikan görüşmeleri, Yemen krizine "kapsamlı bir çözüm" amacıyla başkent Riyad'da yapıldı.

Resmi Suudi Basın Ajansı'na (SPA) Perşembe akşamı geç saatlerde yapılan açıklamaya göre bu, Suudi Savunma Bakanı Prens Halid bin Salman ile ABD'nin Yemen elçisi Tim Linderking arasındaki görüşme sırasında geldi.

Ajans, "Savunma Bakanı Prens Halid bin Selman'ın ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Linderking ile Riyad'da bir araya geldiğini" bildirdi.

Görüşmede, "Yemen arenasındaki gelişmeler ele alındı ​​ve Yemen krizine kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma yollarını desteklemek için ortak çabalar" ayrıntılı olarak ele alındı.

Buna karşılık Prens Halid bin Selman, bir tweet'te Lenderking ile "Yemen arenasındaki son gelişmeleri tartıştığını ve onunla Yemen krizine kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşma yollarını desteklemek için Yemen ve Yemenlilerin dahil olduğu ortak çabaları gözden geçirdiğini söyledi.

12 Haziran'da ABD elçisi Suudi Arabistan'ı ziyaret etmeye başladı.

Çarşamba günü Lenderking, meşru hükümetin başkanı Maeen Abdul-Malik'e ek olarak Riyad'da Yemen Cumhurbaşkanlığı Liderlik Konseyi başkanı Rashad Al-Alimi ile görüştü.

Suudi ve Umman delegasyonlarının Sana'a ziyaretlerinin yanı sıra barış sürecini ilerletmek için çok sayıda BM ve uluslararası hamle de dahil olmak üzere, Yemen'deki krize kapsamlı bir siyasi çözüm elde etmek için aylardır bölgesel ve uluslararası çabalar yoğunlaşıyor.

Suudi Arabistan ve İran'ın Çin'in arabuluculuğunda 10 Mart'ta imzaladıkları diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılması ve iki ülke arasındaki 7 yıllık ayrılığın sona ermesinden bu yana Yemenliler arasında barış umutları artıyor.

kaynak: tevhidhaber