Suudi Arabistan Hava Sahası Siyonist İsrail'e Açılıyor

Suudi Arabistan Hava Sahası Siyonist İsrail'e Açılıyor

Reuters: Suudi Arabistan hava sahasını Siyonist varlığın havayollarına açmayı planlıyor

Reuters bugün Perşembe günü, Suudi Arabistan'ın hava sahasını Siyonist varlığın havayolları tarafından gerçekleştirilen tüm uçuşlara açmayı planladığını bildirdi.

Reuters, ABD yönetiminden kaynaklara dayandırdığı haberde, "Krallık, orada yaşayan ve hac yapmak isteyen Müslümanlar için İsrail'den direkt charter uçuşlarına da izin verecek. Suudi Arabistan şu anda üçüncü ülkeler üzerinden İsrail'den Mekke'ye Müslüman hacıları kabul ediyor." dedi.

Ajans, kararın bu hafta sonunda ABD Başkanı Joe Biden'in Suudi Arabistan'a yapacağı ziyaret sırasında açıklanacağını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden bugün erken saatlerde, Siyonist varlığın işgal ettiği bölgelerden Suudi şehri Cidde'ye doğrudan seyahat eden ilk Amerikan başkanı olacağını söylemişti.

İbrani gazetesi "Maariv" de geçen Perşembe günü, Siyonist hükümetin Suudi Arabistan'dan Hac yapmak isteyenler için Mekke'ye doğrudan uçuşlara izin vermesini istediğini bildirdi.

Gazete, Siyonist varlığın Bölgesel İşbirliği Bakanı Issawi Freij'in, Krallık'tan Mekke'ye hac yapmak isteyenler için Tel Aviv Havalimanı'ndan doğrudan uçuşlara izin vermesini istediğini aktardı.

İbrani gazetesi, işgal hükümetindeki yetkililerin, işgal havayollarının Suudi toprakları üzerinden Asya destinasyonlarına uçmasına izin vermek için Suudi izni almaya çalıştığını doğruladı.

İlgili bir bağlamda, ABD'nin antisemitizmle mücadele özel elçisi Deborah Lipstadt, "Suudi Arabistan, Yahudilere bakış açısı ve muamelesi konusunda çok değişti" dedi.

Biden, dün, Çarşamba günü Siyonist varlığın işgal altındaki bölgelerine ulaştı ve 16 Temmuz'a kadar devam edecek olan Orta Doğu turu sırasında Biden, işgal altındaki bölgelere ek olarak Batı Şeria ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edecek. Körfez ülkeleri ve tüm Mısır, Ürdün ve Irak liderleriyle Cidde'de bir araya geldi.